Meldingen
Alles wissen

macereervraag


Hoevenier
Berichten: 45
Registered
Topic starter
(@hoevenier)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Hoe noodzakelijk is het om (bijvoorbeeld) limoncello in glas te laten macereren? Heb namelijk een overdaad aan plastic emmers met deksel waar voorheen ambrosia in zat voor de bijen en vraag me af of ik die kan gebruiken om (om het even wat) te laten macereren? Ik sluit de mogelijkheid namelijk niet uit dat de handel dan naar plastic gaat smaken. Iemand het verlossende woord voor me|? Many henks!

Beantwoorden
21 reacties
2 Reacties
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1988

@hoevenier Op die vraag zul je allerlei antwoorden krijgen, ik zie vaker mensen ook sterke drank rijpen in plastic flessen. 

 

Ikzelf ben geen voorstander van het gebruik van plastic, mocht je het toch willen overwegen kijk dan eens of er een logo opstaat dat het in ieder geval voedselveilig is;

 

Beantwoorden
Hoevenier
Registered
(@hoevenier)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 45

@alchemist thx en idd ja Chris rijpt de handel standaard in plastic (en heb ik tot nu toe ook gedaan met acceptabel resultaat voor een groentje). Ik volg je tip en check!

Beantwoorden
Jaapjanjoost
Berichten: 71
Registered
(@jaapjanjoost)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Om de olie uit de schil van een citroen te weken, kan het beste worden gedaan door een alcohol met een zo hoog mogelijk percentage. 90 - 96%

Dit is dan het verschil met het rijpen van alcohol in plastic flessen waar je praat over alcohol percentages van 35-45%

Feitelijk kan ik je niet vertellen of het goed is of slecht. En mijn mening dat ik alleen met glas werk doet er ook niet zoveel toe 😉 

Maar een tip. Action verkoopt 3 liter glazen weckpotten voor 3,50 euro... Kan je niet fout mee gaan.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Hoevenier
Registered
(@hoevenier)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 45

@jaapjanjoost ik heb 3 liter van 70%. Denk, hoop en verwacht dat dit afdoende is en hoogstens de benodigde tijd wat omhoog schroeft. Bovendien rasp ik de citroenen met de microplane om meer contactoppervlak te krijgen dus hoop dat dit tegenwicht geeft aan de 'usual' manier met schillen?

 

Beantwoorden
roeier
Berichten: 36
Registered
(@roeier)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Hoi ik doe het tot nu toe ook nog allemaal op glas. Dit omdat ik kleine hoeveelheden doe en ik het wel prettig vind om te kunnen zien wat er in de potten zit en hoe de kleur zich ontwikkeld. 

verder ben ik wel benieuwd naar je resultaat met de limoncello. Ik maak dit met alcohol van 80 tot 85% ongeveer omdat hoger me niet lukt met mijn koperen ketel 😊 maar had inderdaad mijn citroenen ook geraspt ipv geschild (omdat de dunschiller eigenlijk te dik Schilde) en had inderdaad ook het idee dat dit het contact oppervlakte groter maakte. Benieuwd of iemand daar nog een mening over heeft? 

eerste resultaat viel nog wat tegen qua kleur en smaak. Volgende toch wat langer laten staan. 

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo, ook ik gebruik grote wekpotten van 3 liter. Gaat echt super. Hier dan wel even een siliconen ring voor gemaakt van een bakkersmatje van de action. Heb net een lading klaar met Framboos, Limoncello en Bosfruchten(zie foto's). Ik zou voor glas gaan.

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

geschilde citroenen

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

schilletjes in wekpot

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

filteren van limoncello

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

limoncello in de fles

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

framboos in fles

Beantwoorden
mauser
Berichten: 238
Registered
(@mauser)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

bosvruchten, framboos en limoncello in de fles

Beantwoorden
ruud1
Berichten: 84
Registered
(@ruud1)
Actief Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

zier er leuk uit mauser, als het ook zo smaakt is het een goeie

Beantwoorden
4 Reacties
mauser
Registered
(@mauser)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 238

@ruud1 

ik had overal dezelfde hoeveelheid flessen van. De framboos en bosvruchten zijn echt super lekker. Limoncello is net op sterkte gemaakt dus moet nog even op smaak komen.verder al super lekker. Zojuist de bestelling van stook winkel binnen met oa mo2 cider gist. Ga eens de appelcider proberen.

Beantwoorden
Murmillo
Registered
(@murmillo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2035

@mauser leuk.

Beantwoorden
Jaapjanjoost
Registered
(@jaapjanjoost)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 71

@mauser Maus-shine... goed gevonden. 😀

Beantwoorden
mauser
Registered
(@mauser)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 238

@jaapjanjoost mijn echte naam is Maurice maar vrienden noemen mij vaak maus.... dus was inkoppertje en zo het logo gemaakt.

Beantwoorden
ruud1
Berichten: 84
Registered
(@ruud1)
Actief Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

leuke etiketten trouwens mauser, laat je die ergens maken of ?

Beantwoorden
3 Reacties
mauser
Registered
(@mauser)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 238

@ruud1 nee deze maak ik altijd zelf. zijn geen hoogstandjes hoor. beetje knip en plak werk op de computer, maar vindt altijd net even wat leuker staan.

Beantwoorden
NaFets
Registered
(@nafets)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 67

@mauser

Als ik vragen mag, waar print je dan op voor die doorzichtige labels? 

Ik vind ze er ook echt super netjes uitzien. 

Beantwoorden
mauser
Registered
(@mauser)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 238

@nafets of is het (Stefan) die hadden wij op het werk nog liggen,

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?