Meldingen
Alles wissen

Mango vergisten...?


Berichten: 9
Topic starter
(@manus)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beste collega stokers,

Gisteren met een collega moonshiner 4 doosjes mango's ontpit, fijn gesneden, en in een vat gedaan met een zakje fruitgist.
Werkwijze identiek als bij het maken van slivovice, alleen nu met ander fruit dan pruimen.

Hebben jullie hier al ervaring mee?
Of weet je andere fruitsoorten die een lekkere borrel als eindproduct op kunnen leveren?

Watermeloen staat ook nog op mijn verlanglijstje.

Bij de groenteboer houd ik de bulk aanbiedingen overrijp fruit in de gaten... πŸ™‚Β 

Beantwoorden
7 reacties
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Alles waar suiker , koolhydraten , zetmeel inzit is te vergisten en wel een drank uit te maken en ooit gemaakt .
mango is prima drank van te
maken maar ook bij vergisten of bij het stoken vraagt het een contrast kruid of citrus deel om de smaak op te halen .
Verder voor mango geld het zelfde als ook elke andere pectine
houdende vrucht .
Daarnaast is ook bij deze het ph bij vergistingen aan te raden te corrigeren.

Mango PH is vrij hoog !!!

Beantwoorden
Berichten: 9
Topic starter
(@manus)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Robbert!

Het vat blubt niet echt goed, mogelijk is de mango nog te grof.
Ook hebben we niets met de PH gedaan.
En de gist hebben we toegevoegd aan de mango met kraanwater.

Mogelijk was dit wat kouder dan de voorgeschreven temperatuur tussen de 20 en 28 graden.

Nou ja, afwachten, en kijken wat er uit komt als we gaan stoken.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hello Manus

Aangezien ik over kilos mangos (indische natuurlijk) kon beschikken in het midden oosten en aangezien ik verslingerd ben aan de fijne smaak van mangos (speciaal de totapuri uit karnataka) heb ik vaak geprobeerd die smaak over te brengen naar drank

Helaas nooit gelukt

Mango kan je vergisten maar de smaak gaat niet over.

Dat is wellicht de reden dat er geen gestookte mango alco is (alleen geinfuseerd)

Mocht je er in slagen de smaak over te brengen :Β  laat zeker iets weten

Β 

Ciao

Β 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mango is evenals peer , ananas , banaan en aardbeien erg fragiel in aroma .
Een drank eruit Stoken uit een enkele vergisting zonder een maceraat .zou je met percoleren kunnen omhooghalen in smaak .
Deze vruchten dranken is ook stookmethode belangrijk en temperatuur bij overhalen .te laag geen smaak te hoog verbranden de smaken .
Daarnaast kun je de smaak omhooghalen door contrast smaken te gebruiken dat helpt smaak op te liften
En zeer belangrijk is bij vergisten ph !

Beantwoorden
3 Reacties
(@a-spirit)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Active Member
Berichten: 12

@robbert tot hoever zou je de ph terug brengen? 6?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@a-spirit ph 4,2

Beantwoorden
(@a-spirit)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Active Member
Berichten: 12

@robbert dank

Β 

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?