hoi Robbert,
heb een t500 gekocht bij jan met reflux en copper dome dus daar ga ik mee aan de gang.
woon in het midden van het land onder Utrecht
maar de moeilijkheid zit het in :
welk soort graan en mout en wat mee te doen.
als ik een begin heb is dat natuurlijk al leuk
mailen misschien net zo makkelijk, kan ik gelijk printen
Mailen mag ook maar dan reageer ik vaak iets later .maar geen punt .
ik stuur je even een bericht .
Mooi recept Jan? iets voor op mijn lijstje om toch ook eens te proberen
Ik heb dit recept inmiddels meerdere keren gemaakt naar volle tevredenheid.
ik varieer nog wel eens met de ingrediënten (het is maar net in welke super ik ben) maar in de basis is het hetzelfde.
Nu had ik eens geëxperimenteerd met zonnebloem broodbak meel (ipv meergranen) en cornflakes met amandel (ipv Kelloggs all brain plus)
Het resultaat gaf voor mij gevoel een destillaat dat wat olie achtig is en een duidelijke zonnebloem-olie achtige geur.
Niet iets wat ik direct weer zou proberen.
ik heb nu al 1,5 week 3 liter a 57% staan op beerenburg kruiden, ik ben benieuwd wat het gaat worden. Wanneer ik de dop eraf haal ruik ik nog steeds zonnebloemolie...
doe er uw voordeel mee! 😉
Ik wil dit ook wel eens gaan proberen maar ik heb enkele vraagjes,
Zou het ook kunnen met Brinta Multigrain-oergranen? Of wat zijn de puntjes waarop je moet letten bij aankoop van de ingrediënten? (e-nummers of andere toevoegingen?)
Hoeveel gram is een zakje amylase? Bij stookwinkel 4.2g maar deze is niet meer in voorraad
Kan de amylase ook vervangen worden door een mout en zo ja wat zou dan de beste optie zijn? (bio-brouwmaat distillatiemout?)
grotjess Johnny
Even een of topic tot leven blazen;
Ik heb een variant op de meergranen borrel (ergens eerder in dit topic genoemd) met de lidl ontbijtgranen 2kg met amylase + 1kg rietsuiker en 10L water op gist gezet. Begon op 1060, na een week op 1020, maar bleef hier 10 dagen op hangen (wel nog 1x/min een blup uit het waterslot). Net toen ik de boel wilde gaan klaren zat het SG op dag 21 ineens op 1.000.
Heb de boel nu een week geleden overgeheveld naar een ander vat om uit te zakken maar pas volgende week tijd om te stoken.
Doet het langer hangen van de vergisting en het wachten met stoken nog af aan de smaak?
(Voor een volgende ronde om het evt anders aan te pakken?)