het zou een soort mazcal achtige drank kunnen geven maar het ontbreekt aan vezels en foezels die noodzakelijk zijn voor smaak .
(het zou hetzelfde zijn als rum uit pakje rietsuiker maken . )
Gezien ik nergens agave vind voor een redelijke prijs toch maar een experimentje opgezet.
1.5 liter agave siroop, 250 gram suiker, aangevuld in een vergistingsfles tot 5 liter en een zakje droge bakkersgist er op. De gisting verloopt hevig maar de geur is niet zo verschillend van een basic suikerwash. Binnen 2 weken verwacht ik meer te kunnen posten over het eindresultaat.
je zal vast een vodka rum achtig product krijgen .
De mezcal word echt gemaakt uit de bol . de sap/ siroop komt meer uit het blad.
Distileer het op potstill manier . met kolom hou je niets over .
Robbert, heb je ooit een maceraat gemaakt uit de bladeren van een agave plant?
Of is dit niet drinkbaar en moet deze eerst verstookt worden.
Je kunt met een sap centrifuge uit de agave bladeren de sap intrekken dit mengen met blanke rum of. Brandewijn .
Ook kun je het met ananas sap em pulp mengen
Hierbij alcohol doen en dit na 10 dagen filteren . Prima te drinken .