Meldingen
Alles wissen

Moonshiners

Pagina 2 / 2

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Daar staat tegenover , dat er in de tijd dat men Gruyt gebruikte, de kookperiode niet nodig was, en dat er deze gekomen is om de hop in het bier zijn werk te laten doen.  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gruit

Vermelding onder het stuk : verouderde techniek. Overigens zal de waarheid wel in het midden liggen. Vroeger vertelde / schreef men niet over hoe men bier maakte, net zoals ze niet vertelde hoe ze een ei bakte.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

De serie moonshine moet je met een korrel zout nemen,als ik zie hoe zij werken,en hun opbrengst dan klopt dat niet,het gaat ook van uit de ketel de kan in,word niet op drinksterkte gemaakt.ik haal met de oude manier van stoken met fruit 80% in het begin,geen suiker en wilde vergisting.had mais gestookt 25 kg 4 kg suiker 2 pakken fries roggenbrood en een pak havermout.de mais zacht gekookt af laten koelen en natte bakkersgist.begin kwam 55%. Gestopt bij 20% opbrengst 8.5 liter van 40%.volgende keer meer suiker en brood.ik denk dat ze in de serie water stoken,zeker om dat het daar ilegaal is en gevangenis straf op staat,voor justitie een makkie om ze te vinden,op internet.maar leuke serie.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er zijn veel fans van die serie maar ik heb misschien 3 afleveringen gezien in totaal. Meestal zapte ik na 10 minuten al weg. Niks aan die serie. Goldrush keek ik wel altijd maar de Hoffmans doen niet meer mee begreep ik. Die hadden altijd pech hahaha. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Keek ik ook altijd,leuke serie,Moonshiners keek ik ook maar je moet het met een korrel zout nemen.niet stokers komen door die serie wel op het idee om te gaan stoken.dus heeft wel invloed.zijn div.leden die daardoor zijn gaan stoken.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je met Brettanomyces vergist moet je rekening houden met een gisting van een paar maanden.

Als ik een Orval achtig bier brouw gaat na de hoofdgisting met een biergist de Bret er bij en laat ik hem nog een maand of 3 staan. Dan nog een half jaar op fles en dan begint de bret smaak goed door te komen. Bij een vergisting van een paar weken zul je weinig merken verwacht ik.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

de echte moonshiners
ChrisV , je bent gevonden .
https://m.youtube.com/watch?v=HwGnpaiepCM
https://m.youtube.com/watch?v=fYvLq4o7j_w

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ah, ik had er al een gezien! Leuk dat je ze hier linkt.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vindingrijk maar ik weet of het echt lekker zou zijn,en op houtskool is de themp. niet te regelen.op hout wel.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ach als je niets anders hebt went de smaak vanzelf . I.d.d. houtskool is lastig of je moet ketel kunnen verzetten in hoogte .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja alcohol met een aangebrand bananen smaakje.maar beter iets dan niets.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bij de chinees krijg je ook gebakken banaan .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Tja en banaan is heel gezond,zeker als de schil bruin is.maar aangebrand weet ik niet?

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor de liefhebbers: vanavond om 21:30 op Discovery: Moonshiners.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?