Daar staat tegenover , dat er in de tijd dat men Gruyt gebruikte, de kookperiode niet nodig was, en dat er deze gekomen is om de hop in het bier zijn werk te laten doen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gruit
Vermelding onder het stuk : verouderde techniek. Overigens zal de waarheid wel in het midden liggen. Vroeger vertelde / schreef men niet over hoe men bier maakte, net zoals ze niet vertelde hoe ze een ei bakte.
De serie moonshine moet je met een korrel zout nemen,als ik zie hoe zij werken,en hun opbrengst dan klopt dat niet,het gaat ook van uit de ketel de kan in,word niet op drinksterkte gemaakt.ik haal met de oude manier van stoken met fruit 80% in het begin,geen suiker en wilde vergisting.had mais gestookt 25 kg 4 kg suiker 2 pakken fries roggenbrood en een pak havermout.de mais zacht gekookt af laten koelen en natte bakkersgist.begin kwam 55%. Gestopt bij 20% opbrengst 8.5 liter van 40%.volgende keer meer suiker en brood.ik denk dat ze in de serie water stoken,zeker om dat het daar ilegaal is en gevangenis straf op staat,voor justitie een makkie om ze te vinden,op internet.maar leuke serie.
Er zijn veel fans van die serie maar ik heb misschien 3 afleveringen gezien in totaal. Meestal zapte ik na 10 minuten al weg. Niks aan die serie. Goldrush keek ik wel altijd maar de Hoffmans doen niet meer mee begreep ik. Die hadden altijd pech hahaha.
Keek ik ook altijd,leuke serie,Moonshiners keek ik ook maar je moet het met een korrel zout nemen.niet stokers komen door die serie wel op het idee om te gaan stoken.dus heeft wel invloed.zijn div.leden die daardoor zijn gaan stoken.
Als je met Brettanomyces vergist moet je rekening houden met een gisting van een paar maanden.
Als ik een Orval achtig bier brouw gaat na de hoofdgisting met een biergist de Bret er bij en laat ik hem nog een maand of 3 staan. Dan nog een half jaar op fles en dan begint de bret smaak goed door te komen. Bij een vergisting van een paar weken zul je weinig merken verwacht ik.
de echte moonshiners
ChrisV , je bent gevonden .
https://m.youtube.com/watch?v=HwGnpaiepCM
https://m.youtube.com/watch?v=fYvLq4o7j_w
Ah, ik had er al een gezien! Leuk dat je ze hier linkt.
Vindingrijk maar ik weet of het echt lekker zou zijn,en op houtskool is de themp. niet te regelen.op hout wel.
Ach als je niets anders hebt went de smaak vanzelf . I.d.d. houtskool is lastig of je moet ketel kunnen verzetten in hoogte .
Ja alcohol met een aangebrand bananen smaakje.maar beter iets dan niets.
bij de chinees krijg je ook gebakken banaan .
Tja en banaan is heel gezond,zeker als de schil bruin is.maar aangebrand weet ik niet?
Voor de liefhebbers: vanavond om 21:30 op Discovery: Moonshiners.