Vraagje, misschien erg dom maar ben een beginner. Ik heb nu 30liter staan wat aan het klaren is en ben eigelijk wel nieuwsgierig of je hier ook mee kunt werken met een dunderpit.
De stookwijn kun je gerust bewaren en stoken als je tijd hebt ik heb hem ook wel eens maanden laten staan,het resultaat is dan zelfs beter,het bederft niet zit +-12% op wel koel zetten.gr.?Chris.V.
Vraagje, misschien erg dom maar ben een beginner. Ik heb nu 30liter staan wat aan het klaren is en ben eigelijk wel nieuwsgierig of je hier ook mee kunt werken met een dunderpit.
Misschien nog dommer.. Wat is een dunderpit?
Hoe leuk zou het zijn om met een fles met mooi ontworpen etiket en een boekje met foto’s over het maken van deze Whisky binnen te stappen bij de directie van Bolletje. Lijkt me echt leuk! Het is zo ongelofelijk lekker spul! Dat vergeten ze daar dan ook nooit meer ?
of ik doe veel fout of het goede moet nog komen. de eerste 2 generatie vond ik niet wow ok ze moeten nog rijpen. Nu bezig met de 3de generatie te gisten en hoop dat het nu beter wordt.De stookwijn op zich riekt wel geweldig
Als we nou allemaal wat roggebroodwhisky meenemen naar de BBQ, dan kunnen we met zijn allen proeven welke nou het beste is, dan gaan we die manier gebruiken voor de volgende batches!
Ik heb geen generaties, mijn stookwijn heeft gewoon 8 maanden gestaan voor ik zin had om deze te verstoken 🙂 Ik ben er echt heel erg tevreden over.
Ik wou dat ik kon, komen naar de BBQ heb er veel zin maar helaas dan nog bezig met mijn laatste seizoen als voetbalcoach van onze dames. Vanaf 1 september ben ik vrij. Ik blijf dan wel nog actief op voetbalvlak maar geen coach meer wat toch al paar dagen extra ruimte geeft voor zoiets als een BBQ. Volgende keer ben ik er zeker bij..
Maar ik hoor graag wat de beste formule is.
Idd jammer Rene We zullen het een en ander daar op "professionele" wijze gaan beoordelen, de winnaar mag dan precies vertellen hoe het moet, zodat wij het ook kunnen 😉
Leuk! Ik heb deze 🙂
?
Ook maar een poging gewaagd, ben benieuwd net in de ton in de bijkeuken gezet. Eens kijken wanneer het borrelen begint......
Na drie weken in de erlenmeyer the hebben gestaan wordt nu generatie 1 gestript in de smartstill. Gelijk generatie 2 er achteraan in de vergisting. Lijkt het inderdaad lekker (volgens mijn smaak) te worden dan generatie 3 voor de koperen helm in de T-500..
Hij druppelt nu lekker.