Meldingen
Alles wissen

Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Pagina 22 / 29

Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraagje nog over het overhevelen/klaren van de roggebrood whiskey. De mash is ondertussen uitgegist na een 2 weken maar wat nu te doen, overhevelen waardoor de CO2 er gelijk uit gaat of  klaren met klaringsmiddel of gewoon lekker laten staan?

sorry, ik ben nog erg vers achter de ketel ?. 

 

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zou het overhevelen in een vat en dan nog een aantal dagen laten klaren. Lekker in de schuur of zo iets, met deze temperatuur gaat dat sneller. Daarna als het in de ketel is gegaan even goed roeren zodat de CO2 er uit kan. 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Super, mijn dank voor het snelle antwoord.

Ik had de ton al in de koude garage gezet dus kan van de week weer lekker aan de slag?

Beantwoorden
Berichten: 5
(@eddepet)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb inmiddels een 2de batch aangemaakt, in de serre laten gisten bij ongeveer 20 graden. Is nu bijna uitgegist en gaat begin volgende week de garage in daar is het nu ongeveer 10 graden. Dit laat ik gewoon een week staan en bij deze temperaturen klaart het vanzelf is mijn ervaring. Na een week hevel ik over naar de ketel en roer het daarin goed door alvorens te stoken.

 

Beantwoorden
Berichten: 5
(@eddepet)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Even een proefflesje gevuld van mijn eerste batch, smaakt heerlijk.

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zou wel wanneer de vergisting klaar is eerst overhevelen naar een ander vat en dan laten klaren. 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat ziet er gaaf uit, ook die leuke etiketten eropna als bij Lep. 

Ik nu bezig met de ruwstook van Odins Rogge whisky, ruikt bij het druppelen echt super. Ondertussen op de ‘overblijfselen’ een 41/2 kg invertsuiker erbij en aangevuld met een 22 liter water. Het pruttelt heerlijk.

wat kan het stoken/leven toch mooi zijn.  ( al heb ik nu dus ijsvoeten in m’n stookhutje)

Beantwoorden
Berichten: 70
(@petrus)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar je resultaat hiermee Chris. Mijn roggebroodwhisky smaakte helaas niet naar whisky. Een wat onbestemde smaak.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De roggebrood whisky op hout gehad maar smaakt nog ‘rauw’ maar wel goed en heeft natuurlijk de tijd nodig te verouderen. 

Kan je deze ook verouderen door een 3 uur te verwarmen op 50 graden of doe je dat niet bij de ‘whisky’??

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat kan zeker wel bij whisky, daarna even de dop er af zodat de whisky kan "ontluchten"van de scherpe luchtjes. Ook kan je de whisky in de vriezer doen voor een nacht en dan weer op kamer temperatuur een dag met weer de dop even openen.

Ik heb van een "druïde" 🙂 vernomen dat infra rood ook zeer goed helpt voor het verouderen van je drank. 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank ScS voor je antwoord, 

helaas is de vriezer te klein maar ga het met een rode lamp proberen. Hadden de Druïden al zo’n apparaat, nooit gezien bij Asterix en Obelix?

ik vraag voor m’n verjaardag maar een ‘sous vide’ , lijkt me erg makkelijk. Ook voor “onze” doeleinden ?.

beluchten zal ik niet vergeten ?

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

zie, past nooit in een gewoon vriezertje?

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hadden de Druïden al zo’n apparaat, nooit gezien bij Asterix en Obelix?

Hahaha, deze drüide gaat geloof ik al 2500 jaar terug 🙂

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Very nice 

Beantwoorden
Pagina 22 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?