Meldingen
Alles wissen

Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Pagina 29 / 29

Murmillo
Berichten: 2549
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

mooie brander mooie vlam!

Beantwoorden
1 Beantwoorden
 Rein
(@rein)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 42

@baukrrhh

uit mijn hoofd een 5kw brander. kost iets van 4 tientjes bij bol.com

Beantwoorden
Rossieking
Berichten: 61
(@rossieking)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ben op dit moment de fijnstook aan het doen van mijn eerste keer het rogge recept. Moet zeggen de reuk en smaak zijn al heerlijk. 

 

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 121
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ben ook bezig deze te proberen, ben erg benieuwd.

Beantwoorden
Berichten: 36
(@profiteur)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eerste mash was volgens mij goed gelukt ,alleen met ander roggebrood van ah .(bolleke is niet te vinden daar).Na een weekje was het al uitgegist (zo snel was het nog nooit gedaan) .voor de 2 batch wou ik backset gebruiken 4L en de gist hergebruiken (deze een gedeelte uitgeschept uit het gistingsvat) Terug roggebrood met de backset even opgekookt met het suiker.(was nu bolleke ,deze hadden ze wel in de Jumbo) .Laten afkoelen en de gist erbij gedaan.ph gecontroleerd en alles begon snel te gisten.Na 3 weken was het nog aan het borrelen.Heb het vat opengemaakt om het sg te meten.Maar het was een dikke pap geworden . vond het vrij verdacht dus alles maar in de vuilisbak gegooid. het rook ook vrij zuur. Wat is er mis gegaan?? Heb nu maar een nieuwe batch begonnen.

 

Beantwoorden
3 Reacties
Stookwaus
(@wilcowaus)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Active Member
Berichten: 14

@profiteur heb je de suiker mee gekookt ? Dan is dat de reden dat het mislukt is.

Beantwoorden
(@profiteur)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@wilcowaus Ik dacht het wel.

 

Beantwoorden
Stookwaus
(@wilcowaus)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Active Member
Berichten: 14

@profiteur dan is je suiker gaan karamelliseren dat is niet goed dan wordt het 1 dikke brij troep 🥴

Beantwoorden
Pagina 29 / 29
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?