mooie brander mooie vlam!
Ben op dit moment de fijnstook aan het doen van mijn eerste keer het rogge recept. Moet zeggen de reuk en smaak zijn al heerlijk.
Ben ook bezig deze te proberen, ben erg benieuwd.
Eerste mash was volgens mij goed gelukt ,alleen met ander roggebrood van ah .(bolleke is niet te vinden daar).Na een weekje was het al uitgegist (zo snel was het nog nooit gedaan) .voor de 2 batch wou ik backset gebruiken 4L en de gist hergebruiken (deze een gedeelte uitgeschept uit het gistingsvat) Terug roggebrood met de backset even opgekookt met het suiker.(was nu bolleke ,deze hadden ze wel in de Jumbo) .Laten afkoelen en de gist erbij gedaan.ph gecontroleerd en alles begon snel te gisten.Na 3 weken was het nog aan het borrelen.Heb het vat opengemaakt om het sg te meten.Maar het was een dikke pap geworden . vond het vrij verdacht dus alles maar in de vuilisbak gegooid. het rook ook vrij zuur. Wat is er mis gegaan?? Heb nu maar een nieuwe batch begonnen.