mooie brander mooie vlam!
Ben op dit moment de fijnstook aan het doen van mijn eerste keer het rogge recept. Moet zeggen de reuk en smaak zijn al heerlijk.
Ben ook bezig deze te proberen, ben erg benieuwd.
Eerste mash was volgens mij goed gelukt ,alleen met ander roggebrood van ah .(bolleke is niet te vinden daar).Na een weekje was het al uitgegist (zo snel was het nog nooit gedaan) .voor de 2 batch wou ik backset gebruiken 4L en de gist hergebruiken (deze een gedeelte uitgeschept uit het gistingsvat) Terug roggebrood met de backset even opgekookt met het suiker.(was nu bolleke ,deze hadden ze wel in de Jumbo) .Laten afkoelen en de gist erbij gedaan.ph gecontroleerd en alles begon snel te gisten.Na 3 weken was het nog aan het borrelen.Heb het vat opengemaakt om het sg te meten.Maar het was een dikke pap geworden . vond het vrij verdacht dus alles maar in de vuilisbak gegooid. het rook ook vrij zuur. Wat is er mis gegaan?? Heb nu maar een nieuwe batch begonnen.
hallo ik heb een vraag ik heb de laatste tijd problemen met het lengen van de whisky het terug brengen naar 45 % heel langzaam water toevoegen om de juiste % te krijgen hij slaat dan troebel heb het altijd heel langzaam gedaan en maar roeren zijn er andere ervaringen met het lengen of terug brengen van 70% naar 45%
Het hoeft niet opnieuw gedestilleerd. Er zijn diverse mogelijke oplossingen.
Zie oud topic : Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren - Vervuiling
(Werken met goede basis ingrediënten voorkomt meeste problemen!)