Ik weet niet waar je de diammonium fosfaat kun kopen allemaal .ook bij apotheek wel .
Witte bonen of grauwe bonen geven weinig of geen smaak .
Bij distileren blijft daar niets van over . Het is natuurlijk en i s natuurlijk
Geeft dus geen chemische bijsmaakjes .
@Robbert super bedankt, ga eens kijken bij de apotheek en anders een keer zonder diammonium fosfaat maar met witte bonen proberen, als ik het goed heb gelezen toch?Β
morgen eerst maar eens kijken of ik de suikerwash gestookt kan krijgen πΒ
Sorry voor mΓjn beginnersvragen, maar wil graag ook proberen zonder turbogist om verschil te proeven.
Maak je met mout ook een neutrale alcohol op bovenstaande manier?
En citroen zuur is dat gewoon sap uit een citroen? Of is dat te simpel gedacht?
Wat is advies met gist 21 gram "natte" gist ?.
Bedankt Robbert voor de informatie! Ik ga als ik er tijd voor heb hiermee aan de gang! Net een nieuw huis gekocht dus de prioriteit ligt even ergens anders voor dit moment.
Β
Dus Β diammonium fosfaat kun je vervangen door een hand vol witte bonen? En moet je deze bonen alleen koken en erin doen of deze ook fijn knijpen?
Rik hebben wij het hier over pure citroenzuur?Β
Gewoon bonen even koken en beetje stuk prakken .
Jazeker. In korrel vorm.
https://www.braumarkt.com/citroenzuur-e330-1000-gr
Ook bij stookwinkel in kleine verpakking
Bezoekje aan de molen in olst,we kunnen weer.
Voor DAP en andere gistvoeding:
https://www.unibrew-nederland.nl/catalogsearch/result/?q=gistvoeding
Of bij een andere brouwwinkel, ze hebben het allemaal.
De 21 gr. was een schrijf foutje van mij. Ik gebruik 4 blokjes van 42 gram natte bakkersgist(is dus niet vloeibaar maar blokjes). Ik heb deze wel in de vriezer liggen en dan wordt de gist wat suf. Citroen zuur ziet er uit als suiker maar smaakt vreselijk zuur(wordt veel ook gebruikt in snoep of andere recepten). Je kan het overal kopen: drogist, bio-winkel en ik ken een paar web-winkels die het binnen een dag leveren.
Met mout kan je ook een prima neutrale alcohol maken, zelfs met alleen maar mout gaat dit prima(of nog beter).
Ik heb deze wash nu bijna 5 weken staan ( wel op koele plek) waterslot blijft af en toe actief. Wat adviseren jullie? Gewoon laten staan tot er geen actie meer is en lucifer blijft branden boven het oppervlak? Verplaatsen naar warmere plek, met risico dat inhoud emmer gehusseld wordt?
Rustig optillen en warmer zetten .
Geen dop of deksel verwijderen
Tnx ga ik doen.
Bij mij staat die nu 18 dagen dus ik kan nog wel even wachten met stoken πΒ