Meldingen
Alles wissen

Recept: Bruine rum (experiment)

Pagina 3 / 3

Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

even lucifer boven dop . gaat die uit foor co2 gist het .
geef het tijd .

Beantwoorden
Berichten: 13
(@jan68)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Leuk. Ik ga je experiment volgen

Beantwoorden
Berichten: 5
(@meindert)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Na een week wachten was het brouwsel op ongeveer 10 procent alcohol en ben ik gister met mijn eerste stook begonnen en ben op 32 procent gekomen.

Beantwoorden
Berichten: 5
(@meindert)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Na een week wachten was het brouwsel op ongeveer 10 procent alcohol en ben ik gister met mijn eerste stook begonnen en ben op 32 procent gekomen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

wat voor ketel en wat voor stook methode gebruik je? stook je op temperatuur of 1/3 x 1/3 of op percentage ?
32 % is erg laag tenzij je 1/3 x 1/3 Methode gebruikt .

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zonder start volume , eind volume zucht die 32% mij niks. Of zie ie dat anders Robbert?

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

*Zegt

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het gaat om manier van distillatie .
Als er in het brouwsel voldoende alcohol zit maakt niet uit
of je nu veel of weinig volume hebt je kunt altijd een hoog alcohol percentage krijgen . Hangt af van stook methode en vaardigheid . Het eind volume is afhankelijk hoe zuiver je stookt en wat je mee wil nemen .
Een simpele ketel haalt tijdens hart stook altijd een percentage van 68% . of hoger.
bij goede controle over ketel blijft dit lang hoog en zodra percentage zakt kun je stoppen of langer doorgaan . ga jete lang door haal je meer vocht dan alcohol over en zakt percentage maar heb je meer eind volume.
Bij b.v. de klassieke whiskey stook is het gebruikelijk om in 1/3 delen op te vangen omdat je veel van de smaakstoffen wil gebruiken . 90 li - 30 l - 10 l .
dus van stookwijn 9% naar 24a 27% naar 72-81% .
Stook je een stookwijn van 9% dan exact op 78,3 graden hangt het af van wat de ketel kan presterende , vaardigheid en maken van scheidingen op tijd maar zit je dus altijd hoog in percentage.
Je kunt ook distileren op percentage en smaak dan is het niet temperatuur maar smaak of min bruikbaar alcohol .

begin volume heeft een bepaald deel / percentage alcohol . daaruit is een te verwachten eind volume afhankelijk dus van het percentage dat je wil of de ketel aankan.
Of aangevuld met deel naloop vloeistof waar gewilde smaken inzitten

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Eigenlijk bedoelen we het zelfde. Ik wilde alleen maar zeggen als hij begint met 20 liter en 10 liter gestookt overhoud zal je nooit 70% halen . Dat was meer mijn punt

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja dat is logisch .i.d.d.
Te lang doorstoken is ook zonde van tijd .

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?