Meldingen
Alles wissen

Recept voor Palinka

Pagina 6 / 6

Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@ChrisV
Hey Chris, Ik ben bezig met de eerste stook van een hoop szilva (pruimen) palinka en Körte Palinka ( peren )

Nu merk ik dat als ik rond de 40% begin te zitten het distilaat troebel word. Is dit normaal?
Ook mag het gist bezinksel van de gistings tonnen mee bij het voor distilleren?
Ik heb namelijk heel wat fruit op de bodem van mijn tonnen , maar ik heb schrik als ik het opschep dat de gisterbij zal zitten.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als hij grijs uitslaat stook je meestal te snel,dat doe ik soms als ik haast heb.ik filter het er uit door het een paar keer door wat lagen keuken papier met daar tussen wc papier,wel ongeparfumeerd wit.ik laat wel een laagje fruit en pitten die ik niet verstook maar ik laat in de vaten van 80 ltr.15 20 cm piten en fruit zitten,ik schep het wel voorzichtig af.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

maar zo min mogenlijk gist mee verstoken.

Beantwoorden
Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is het dan beste hem gewoon 2de maal te verstoken als fijnstook of is het voldoende als ik hem filter met de methode die je voorstelt?
Ik heb alleen wat schrik dat ik veel smaak ga verliezen bij de 2de keer stoken.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook een keer,de kersen heb ik twee keer gestookt om de smaak wat weg te krijgen ,die hadden een zware bittere smaak,dat waren zwarte net als teer.en dat grijze krijg je er uit.mischien een paar keer zo filteren maar komt goed.

Beantwoorden
Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Super dat ga ik straks proberen.
Tot hoe laag van alcohol % ga jij alvorens je stopt? Ik ben gestopt op 35%

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stop op 20-25%,zet het water om te verdunnen bij de drank zo dat het water de zelfde themp.heeft.wel eerst filteren ,en dan mengen,is minder werk.sucses,maar komt goed ik doe het zo al 16 jr.en mijn drank is zo helder als water.

Beantwoorden
Berichten: 110
Topic starter
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Even nog een vraagje voor het aanlengen van het eindprodukt.
Op hoeveel % brengen jullie je palinka? Is dit meestal 40% ook? or maken jullie hem straffer?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

50 - 55%
Palinca,en slivovits.is meestal 55% of meer 60% ik zelf maak hem 50%.vind ik genoeg.

Beantwoorden
Pagina 6 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?