Meldingen
Alles wissen

Rum essance


McCorner
Berichten: 476
Topic starter
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ergens op een Engelse site iets tegengekomen wat ik hier nog niet had gelezen maar jullie niet wil onthouden. Ik heb het namelijk deze week zelf toegepast en ik ben er enthousiast over.

Even uit mijn hoofd:

  • Na de eerste stook van de rum een deel van de inhoud van de ketel (dunder) bewaren.
  • Van de hearts van de tweede stook 250ml apart houden en deze aanvullen met 250ml dunder.
  • Dit een aantal dagen laten bezinken en dan afhevelen naar een andere fles.
  • Deze essance toevoegen aan de rum van de tweede stook: 30ml / liter voor gold rum en 60 ml / liter voor dark rum.
  • Verder laten rijpen op de gebruikelijke manier (op eiken/eiken snippers enz.).

Ik heb zelf 60ml/liter toegevoegd en ondanks dat het nog verder moet rijpen is de smaakontwikkeling en de geur nu al geweldig....

Ik heb geprobeerd dit te zetten in het topic over rum stoken, maar dat wilde niet lukken.....

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?