Je moet ergens beginnen. Ander halve week geleden wat suikerriet zaadjes geplant en dit zijn ze dan de eerste sprietjes suikerriet. Vond het in mijn tuin kasje met de vorst zo ‘s nachts nog wat listig , vandaar de vensterbank. Over een maand of 3 moeten het al eetbare stengels zijn en dus ook geschikt voor de rum lijkt mij. Ik ben benieuwd.
Leuk! Nederland is niet t beste klimaat, maar leuk dat het opkomt en al jonge plantjes zijn. Waar heb je de zaadjes vandaan als ik vragen mag? Ookal is t niet veel, om gist mee te maken voor melasse prima
Dit is een inderdaad een leuk experiment, en ook ik wil graag weten waar komen die zaadjes vandaan?
Dat ziet er goed uit, vraag me af hoeveel suikerriet stengels je nodig hebt, en hoe verwerk je deze nadat ze volgroeid zijn?
Ik volg dit met volle belangstelling.
Briljant dit! Ik ga direct die zaadjes bestellen en mijn vrouw lief aankijken, die is van het tuinieren, dus die weet vast wel een mooi plekje voor die stengels!
Hoeveel stengels zou je nodig hebben voor een vergistingsvat?
Het zaad van Vreeken is ruk.
Iedereen die zaad wil kan wat van mij krijgen. Op is op. Een pb sturen met je adres en dan komt het goed. Is alleen nog te vroeg om te oogsten. Inmiddels RUM IN DE VENSTERBANK. Haha, een paar zoete stokjes bij wat blanke rum gedaan. Moet niet te lang denk ik want dan wordt het te zoet en daar hou ik niet van.
Heb suikerriet gekocht à € 17,50 per kilo. Dit lijkt me een beter idee.
Heb enkele zaadjes gekocht (geen geduld) en op mijn werk in mijn kantoor op de vensterbank geplaatst, heb een grotere bak klaarstaan als de boel begint te groeien, ben benieuwd.
Zo, het suikerriet heb ik geoogst. Het zijn niet erg dikke stengels geworden maar ze smaken wel zoet. Bij en volgende Melasse vergisting wil ik wat stengels uitkoken en het geheel mee laten vergisten voor de extra aroma’s of als ik genoeg stengels heb om een vat te vullen, zou ik ook alleen de gekookte stengels kunnen vergisten. We gaan het zien.
Het zaad hangt te drogen en kan over een paar weken de deur uit voor de liefhebbers.
Leuk!