Heb vanmorgen 200 kg sinaasappelen gehad. Ik wilde ze laten vergisten en alcohol van stoken zoals ik ook bij ander fruit doe. Heeft iemand hier al ervaring mee en kan het uberhaupt?
Heel laag suiker gehalte lees ik op forums
Sommige doen juist de schil eraf en vergisten het
Andere laten het trekken op zuivere alchol
Lager suiker gehalte als appels en pruimen *
Ik heb ze wel eens gestookt.schil er af ivm olie,proeven of ze zoet zijn daar je suiker op aan passen en natte bakkersgist gebruiken komt goed.gr?Chris.V.
Hoeveel bakkersgist zou jij gebruiken bij 25 liter !?
Oei dat wordt een hele klus, Ik heb de badkuip vol met sinaasappels. Misschien net zo handig om alles uit te persen ipv te schillen. Ze zijn wel op z'n zoetst. Ze zitten tegen de houdbaarheid aan, daarom moesten ze weg. Hier en daar al een plekje.
De schil( zonder wit) kan je trouwens gebruiken om een Arancello te maken 😉
Dat zou ik overigens enkel met biologische sinaasappels doen.