Inderdaad wat Chris zegt
Druiven persen = sap = voor de wijnproductie.
Overgebleven most apart vergisten en destilleren met alle pitjes en takjes en schilletjes = tsipouro.
Bij het stoken goed uitkijken dat het niet kan aanbranden, meestal doen de stokers er water bij zodat het blank staat of via een indirect vuur.
Ik zou hier nooit een fles verkopen,maar in Rooemenie zou ik er van leven.ik weet heel zeker dat ik geen problemen zou krijgen.daar zet ik twee ketels van 100 ltr neer.of twee van 200.
en jawel Rik, uiteraard kan ik niet achterblijven je Tsikoudia proberen te maken.
ik begrijp eruit dat je gelijk de fijnstook doet? Welk alcoholpercentage hoort bij jouw Tsikoudia ?.
nog bedankt voor het recept. Ik laat het weten of het gelukt is.
Nieuwsgierig!
Yep, meteen de fijnstook. Percentage tussen 40 en 45 procent.
Succes met de stook.
Groet,
Rik.
Heb alles keurig gedaan maar na een goede 2 weken was het een aardig vieze brij. Was sowieso niet te meten eveneens de sg toen het uitgegist was. Rook echt erg lekker maar proefde er weinig alcohol in.
Toch maar gestookt. Helaas na half uurtje hele handel uitgezet. Nog geen 1/2 liter van een 35% . Heb het idee dat de rozijnen te weinig suiker hadden. Ik ga het zeker nog een keer maken maar dan toch wel een paar kilo suiker erbij.
@ PhoenixGS. Afgunst is één van de slechte eigenschappen van de gemiddelde Griek. "Het gras is altijd groener bij de buurman en dat wil ik ook, of liever nog, groener" Helaas. Ik ben ongeveer 3 maanden per jaar in Greece en voel me inmiddels geen vreemde meer, maar daar loop je als " local" vaak tegenaan.
Ook wij zitten er een 3 a 4 maanden per jaar en voel me in het voorjaar in Koroni echt thuis. Afgunst ken ik daar eerlijk gezegd niet maar meer een soort verbroedering misschien omdat het een klein plaatsje is. De grote steden, dat weet ik verder niet maar dat zou me niet verbazen zeker door de grote werkloosheid.