Goedemorgen allemaal ik heb een vraagje.
Ik heb een leuke batch rum gemaakt en al een paar dagen laten luchten. Daarna de rum verdunt naar 55 procent.
Er gaat ongeveer 4 liter een vaatje in en ik heb ongeveer 1 liter met wat heavy toasted eiken in een weckpot gedaan.
Deze heeft al mooi kleur gekregen en smaakt al behoorlijk goed.
Alleen mis ik het volle mondgevoel van een commerciële spirit.
Is dit een kwestie van rijpen en geduld hebben?
Of kan ik nog iets doen om dit proces te versnellen ?
Alvast dank
Ik heb mijn laatst gestookte rum nu een maand staan en deze begint nu pas een beetje op smaak te komen.
Hoi Paolo
Ik beschik ook over een sous-vide bak en stick
En vind het eigenlijk wel interessant wat het met de smaak doet.
Ik ga hier wel zoals Robbert zei even een week of twee mee wachten tot de rum en het water gehuwd zijn.
Ik was wel benieuwd hoe jij hem in de bak zet
1. Glazen fles/pot met of zonder deksel ?
2. Evt hout erin (of geeft dit teveel smaak/kleur af op deze temp )
3. Een week dicht en daarna prop ?
Ik ben benieuwd wat jullie ervaring zijn.
Groet Gmp