Meldingen
Alles wissen

Wecken van sterke drank


Robbie
Berichten: 422
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is het mogelijk, om een eind product van bijv 43% alc. die je wilt laten rijpen, te wecken?Β 

Ik kwam op het idee, toen ik zag dat er namelijk % alc verloren gaat tijdens het rijpen.Β 

 

 

Beantwoorden
12 reacties
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bij deze methode geef je slechte smaken en geuren geen kans om te ontsnappen.
Dus ga je dan voor kwaliteit of meer % kwantiteit.

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 422
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Okee, helder. Was een hersenspinsel van me, bedankt voor het antwoord.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wecken? Je bedoelt in een glazen fles stoppen met rubber ring en dan verhitten tot 100 graden in een pan water?

Nee, dat gaat niet goed. Maar waarom zou je het doen? Alcohol van 43 % bederft toch al niet meer.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er gaat tijdens rijpen inderdaad iets verloren . Helaas dat hoort erbij .
Alcohol / drank moet juist ademen aan de lucht .
Oxideren voor het rijpen .
Sluit je het hermetisch af zal je NOOIT een mooie rijping krijgen .

Beantwoorden
Berichten: 102
(@rikvanbeusichem)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Likeuren staan hier op 20 liter fles - nagenoeg geheel afgesloten met kurk - en worden echt beter na verloop van tijd. Zo'n kurkje laat (op een fles van 20 liter) niet heel veel zuurstof door.

Doe eens een experiment met een gesloten en 'ademende' fles. Horen we over een paar maandjes wel wat het resultaat is.

Β 

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 422
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Da's een goeie Rik. Ik ben er namelijk wel erg benieuwd naar. ik zal 200 ml van beide eens apart zetten van die Easy made (kruidenkoek)Whiskey. En zal hier over een paar maanden op terug komen. Ik ben momenteel bezig met de stripruns, en als ik de spiritrun klaar heb, zal ik beide eerst op eiken laten rusten. Aansluitend zal ik er 1 wecken en 1 met enkel een schroefdop afsluiten. De rest laat ik wel zoals normaal in een glazen fles met afsluit rubber laten rijpen. Wordt vervolgd.Β 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als 100,% afgesloten beter zou wezen zou niemand meer dranken op houten vaten laten rijpen .
Cognac en whiskey is algemeen bekend dat in afgesloten toestand het gaat verzuren .
aanwezige azijnzuur gaat versneld met alcohol acetaat vormen .

Beantwoorden
Berichten: 102
(@rikvanbeusichem)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dan moeten we maar snel een waarschuwing naar Nedalco sturen .... die slaan de ethanol hermetisch afgesloten op ?
En wat te denken van al die afgesloten flessen whisky bij de slijter.... waar gaat het heen met dit land ?

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 422
Topic starter
(@rvdh)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Haha, zonde zou je zeggen he. Luchten die hap

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja, gun de engelen ook een beetje. Brengt geluk πŸ™‚

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ethanol illnaar Nadalco is ietsanders dan dranken opslaan !

Misschien dat jij alleen goedkope troep gewend bent bij slijters te halen .
Of drank van hobby kneiers.
Maar elke goede
Whiskey bij de slijter heeft eerst staan te rijpen op vaten voor deze gebotteld werd .
Dat geld ook voor diverse andere dranken .

Beantwoorden
Berichten: 102
(@rikvanbeusichem)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

????

Hobby kneiers ....

Staan hier leuke filmpjes van het forum ...

En ja... ik haalde wel eens wat bij de slijter... net als al die andere mindere goden... ik heb geen smaak .. maar wel humor.. dus lk zal er maar om lachen.

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?