Hallo,mijn naam is Johan en ik woon in Zweden.
Vorig jaar November en afgelopen jaar in april is Jan met een groep gasten bij mij geweest en hebben we met een mooi succes Gin en Calvados gemaakt. Erg blij mee, Veel geleerd en nieuwe mensen ontmoet die allemaal hun hobby met elkaar willen delen.
Ik ben ondertussen met de Calvados een paar stappen verder, waarover hopelijk binnenkort meer. Nu een andere vraag... zou het mogelijk zijn om met een fruitige muesli / cruesli (zit meer suiker in), water en een whiskygist een whiskymash te kunnen maken die je daarna stript en nog een keer distilleert? Gek of geniaal π ? Ik verneem het graag, ik leer graag en zie jullie feedback graag tegemoet. Groet, Johan.Β
Johan ik ben een fruitstoker,maar ik hou wel van een expiriment,en volgens mij zou dat kunnen,niet geschoten niet geraakt,ik wil binnenkort mais stoken gooi ik roggebrood bij en havermout.ik werk altijd op gevoel,maar pin mij niet vast.wacht event.op reacties van ander stokers.maar ik zou het proberen.gr.Chris.
Dankjewel Chris, ik wacht de andere reaΒ΄s af en dan moet ik maar eens zien of het een experiment waard is... een fruitige muesli / cruesli, een koffieboon of wat er bij, een chocoladeboon er bij en ik zie het al borrelen... ik wacht af.Β
Hoi Johan, volgens mij moet dat ook wel lukken, Jan heeft hier ergens een topic geopend waar hij ook iets heeft gedaan met ontbijtgranen en dergelijke. We horen graag hoe je experiment verloopt.
Groeten, Erik
Dankjewel Erik. Ik hoop dat er ook iemand reageert met een kritische noot, zo simpel kan het toch niet zijn... laat me even zweten mensen πΒ
Β
Misschien heb je hier iets aan Johan.
http://www.stookforum.nl/thread/meergranen-broodmeel-kellogs-all-bran-plus-ruwe-rietsuiker/
Β
Muesli, cornflakes, mais, havermout....het ligt allemaal zo dicht bij elkaar dus waaromΒ niet? Het enige nadeel van te experimenteren is dat je meestal maar na een paar keer proberen tot een leuk resultaat komt, trial and error weet je wel....
wat ik wel graag zou weten als je de muesli wil toevoegen als smaakmaker aan een suikermash of eerder als basisingredient om te vergisten ? Β In het laatste geval ga je via amylase alle zetmeel uit je muesli moeten halen, wat vaak een lastig taakje kan zijn ...
In Roemenie,koken ze de mais gewoon suiker en gist en stoken,ze hebben niets anders om er bij te gooien en in de oudheid ook niet dus als die dat kunnen,waarom wij dan niet?ik ben voor een expirimentje.en denk dat er wel een goed drankje uit kan komen.
Dankjewel Erik! Daar zaten zeker weten wat belangrijke items in.Β
Danku Skoldt en ChrisV, Ik ga later deze herfst / winter de proef op de som nemen. Eerst de calvados verder uitwerken en nog wat Ginbotanicals plukken en uittesten en daarna de overstap naar een whiskyavontuur. Ik houd jullie op de hoogte.Β
Johan sucses?.we zien het wel,ik heb er vertrouwen in.
De granen in een muesli geven geen probleem en kunnen zelf een vergisting extra voeding geven .
Maar ! Let goed op of er in de muesli gedroogde pruimen , rozijnen of krenten zitten.
Deze worden vaak gezwaveld .
Hierdoor kan een vergisting stoppen of bemoeilijken .
Daarnaast kan zwavel een muffe bijsmaak geven die je niet weg kan krijgen .
De gedroogde vruchten moeten dus vooraf goed gewassen / gespoeld worden .
Hallo Robbert, dankjewel voor je idee !!! Daar kan ik wat mee... zwavel in je creatie... wie zit daar op te wachten. Groet, Johan.Β
Zwavel is goed tegen acne , schimmels en zweetvoeten ?? Om schimmels , bederf en vergisting tegen te gaan bij fruit drogen wordt het gebruikt . Dus grote kans dat jou vergisting stopt vandaar puntje om op te letten .
Robbert daar had ik ook niet bij stil gestaan,???ik gebruik wel nooit gedroogd fruit waar je weet maar nooit.