Meldingen
Alles wissen

Absolute beginner


Denvon
Berichten: 1
Registered
Topic starter
(@denvon)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 weken geleden

Goedemiddag allen, ik hou van een drankje en een likeurtje en zit er steeds vaker over na te denken om dit ook zelf te gaan maken. Nu koop ik soms een fles van 96% om daar wat mee te fabriceren maar het lijkt me ook heel gaaf om de alcohol zelf te gaan stoken. Ik ben heel erg voor het gemak, dus zit te twijfelen wat ik als eerste probeersetje zal aanschaffen. Een Airstill (want neemt bijna geen ruimte in, supereenvoudig, kleine hoeveelheden, geen water aan, en afvoer nodig) of toch een T500 (betere kwaliteit alcohol, veelzijdiger). Ik ben druk het forum aan het lezen, maar ervaringen van gebruikers zijn meer dan welkom. Ik wil af en toe een litertje limocello, droplikeur, pruimenlikeur en misschien een keer iets wat naar wodka, gin of whisky smaakt maken.

Beantwoorden
6 reacties
4 Reacties
Haak
 Haak
Registered
(@haak)
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 282

@denvon 

Welkom op het forum 

als ik je lijstje ziet wat je wil maken is T500 niet de beste keuze 

wel om pure alchohol te maken .Maar voor de rest heb je aan potstill meer.Meer smaak krijg je dan mee 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

@denvon  welkom . 

Ik zie je hebt veel wensen . 

Ga je alcohol stoken en dan met wat mengen en roeren van essances werken en wat maceraten maken is een t500 een aardige ketel hiervoor maar als je voor slivovice , whiskey , gin , vodka , brandy' s en dergelijke wil gaan is een alambiek , potstill , alquitara of dergelijke koperen ketel de betere keuze . 

Beantwoorden
Notna
Registered
(@notna)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 232

@denvon, welkom op het forum lees je goed in en neem de goede raad die je krijgt ter harte dan komt het goed.

Beantwoorden
Buddy
Registered
(@buddy)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Nieuw Lid
Berichten: 1

@denvon , ik ben zo vorig jaar ook begonnen , met een T500 met koper top en erg tevreden. maar misschien eens gaan kijken bij een ''collega stoker'' die al een beetje ervaring heeft. die kan je vaak goed op weg helpen.  

 

Beantwoorden
Theresa
Berichten: 114
Registered
(@theresa)
Actief Lid
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Wolkom Denver , er staat hier veel leuks en leerzaam op dit forum . Lees je goed in voor je keuze maakt in aanschaf van ketel .

Ik maak ut eigen boomgaard apfelcorn en slivovitsj maar ook wodka en wel whisky van spul van onze akkers , daarom heb ik nu ook een vengeance keteltje van koper . Eerst brukte ik ook een T 500 maar dit keteltje maakt folle betere smaak aan de drank .

Beantwoorden
concha
Berichten: 45
Registered
(@concha)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Ik ben ook een beginnende stoker en kwam snel tot de vaststelling, dat afhankelijk wat je gaat stoken, verschillende soorten ketels zijn. Dus het hangt af wat je voornaamste prioriteit is. Als je fruit en whiskey wilt stoken, heb je toch wat ruimte nodig en ook een grotere ketel. Voormij was belangrijk om een zeer goede neutrale alcohol te stoken en de T500 is een prima stap om mee te starten. Neutrale alcohol is toch de basis van vele likeuren. De volgende aankoop zal een Alquitara worden omdat deze minder plaats inneemt dan een alambiek. Daarmee wil ik wat Tiny projecten van Robbert uit proberen.

"Gemak"? Stoken is een hobby, die veel tijd vraagt. Zeker als je gaat stoken. Met de T500 ben je toch rap 5, 6, 7 uur bezig. Alles opstellen, stoken, daarna alles proper maken, wegzetten, .... Je bent wel niet constant bezig maar je moet toch altijd in de buurt zijn om kleine acties te ondernemen. Als je maar af en toe iets gaat stoken, dan is de Air still een prima oplossing. Klein, minder verbruik, sneller resultaat. Als je dan echt gebeten bent door de "stookmug" kan je beter en meer materiaal kopen. 

 

Beetje in de materie verdiepen en dan zal je zeker een oplossing vinden. Succes met de zoektocht.

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?