Meldingen
Alles wissen

Beginner


Berichten: 6
Topic starter
(@xander)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo ik ben Xander. Ik ben net begonnen met deze interessante hobby. Ik hoop de kennis die hier aanwezig tot mij te nemen. Ik heb al wat fouten gemaakt en hoop hier wijzer door te worden. Dat neemt niet weg dat ik zelf het wiel hoef uit te vinden dat is daarom ook de reden dat ik me heb aangemeld bij stookforum.Β 

Alvast bedankt voor alle tips die ik mag ontvangen op mijn vragen.

Beantwoorden
11 reacties
9 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@xander,Β  welkom. Hoever ben je al gekomen?

Beantwoorden
(@xander)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 6

@rumo ik heb uit witte wijn een sinasappel likeur gestookt. Heb ook geprobeerd 8 kilo suiker met bakkers gist geen succes. Had me beter in moeten verdiepen. Nu vooral veel in lezen. Zo pril zijn mij hobby praktijken.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@xander, niet alleen maar lezen je moet het ook gewoon doen. Daar leer je het meeste van. Zorg dat je een goede basis heb en ga dan iedere keer een stapje verder. Met witte wijn ben ik ook begonnen.

Beantwoorden
(@xander)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 6

@rumo ja heb net weer opnieuw een suiker oplossing met druivensap gemaakt. Ik lees veel over het soortelijk gewicht. Is dit een must?

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@xander, er wordt wel aan geraden om het begin en het eind SG te meten, dan weet je echt of de gisting helemaal klaar is. Je weet dan ook wat het potentieel te halen alcohol promillage is. Maar je kan ook laten verrassen natuurlijk.

Beantwoorden
(@xander)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 6

@rumo daar ga ik me later beter in verdiepen. Wel weet ik als er na vergisting nog suiker in de oplossing zit het niet goed gegaan is hahaha. Al doen de leert men. Heb ook nog druivensap concentraat aangeschaft met champagne gist. Mag je suiker oplossing ook mash noemen?Β 

Β 

Beantwoorden
(@xander)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 6

@rumo heb gelijk een vraag ik heb geen druiven sap gebruikt maar zwarte bessensap als gist voeding. Samenstelling 43% druivensap 38% appelsap en 21% zwarte bessen.Β  1liter waarvan er ook nog 0,37 gr vezels in zitten. Heb ik nu kans op slechte alcohol? Moet ik de 2% voorloop weg gooien? Puursap geen conserveringsmiddelen.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@xander wat is slecht, of het nu methanol of vieze ethanol is, het eerst wat uit de ketel komt is volgens mij nooit lekker. Je zal dan al gauw 5% weggooien. En of de rest lekker wordt daar kom je vanzelf achter.

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@xander mooi dat er meer beginners zijn πŸ˜‰ ik ben met mijn eerste suiker wash bezig dat gaat mijn eerste stook worden.... fingers crossed! Harry

1611513948-78D525D3-C7E2-4A31-A11D-3D84DB2EF40E.png
Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat mag natuurlijk wel, zelf het wiel uitvinden, maar het hoeft niet.

Overigens ben ik daar nog dagelijks verheugd over: de uitvinding van het wiel. Wat een goede vondst!

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@xander)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Active Member
Berichten: 6

@kees22 Ja ik ook hahaha.

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?