Notifications
Clear all

Beginner  


Xander
Posts: 6
Registered
Topic starter
(@xander)
Nieuw Lid
Joined: 1 maand ago

Hallo ik ben Xander. Ik ben net begonnen met deze interessante hobby. Ik hoop de kennis die hier aanwezig tot mij te nemen. Ik heb al wat fouten gemaakt en hoop hier wijzer door te worden. Dat neemt niet weg dat ik zelf het wiel hoef uit te vinden dat is daarom ook de reden dat ik me heb aangemeld bij stookforum. 

Alvast bedankt voor alle tips die ik mag ontvangen op mijn vragen.

Reply
11 Replies
9 Replies
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Joined: 4 jaar ago

Respectabel Lid
Posts: 694

@xander,  welkom. Hoever ben je al gekomen?

Reply
Xander
Registered
(@xander)
Joined: 1 maand ago

Nieuw Lid
Posts: 6

@rumo ik heb uit witte wijn een sinasappel likeur gestookt. Heb ook geprobeerd 8 kilo suiker met bakkers gist geen succes. Had me beter in moeten verdiepen. Nu vooral veel in lezen. Zo pril zijn mij hobby praktijken.

Reply
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Joined: 4 jaar ago

Respectabel Lid
Posts: 694

@xander, niet alleen maar lezen je moet het ook gewoon doen. Daar leer je het meeste van. Zorg dat je een goede basis heb en ga dan iedere keer een stapje verder. Met witte wijn ben ik ook begonnen.

Reply
Xander
Registered
(@xander)
Joined: 1 maand ago

Nieuw Lid
Posts: 6

@rumo ja heb net weer opnieuw een suiker oplossing met druivensap gemaakt. Ik lees veel over het soortelijk gewicht. Is dit een must?

Reply
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Joined: 4 jaar ago

Respectabel Lid
Posts: 694

@xander, er wordt wel aan geraden om het begin en het eind SG te meten, dan weet je echt of de gisting helemaal klaar is. Je weet dan ook wat het potentieel te halen alcohol promillage is. Maar je kan ook laten verrassen natuurlijk.

Reply
Xander
Registered
(@xander)
Joined: 1 maand ago

Nieuw Lid
Posts: 6

@rumo daar ga ik me later beter in verdiepen. Wel weet ik als er na vergisting nog suiker in de oplossing zit het niet goed gegaan is hahaha. Al doen de leert men. Heb ook nog druivensap concentraat aangeschaft met champagne gist. Mag je suiker oplossing ook mash noemen? 

 

Reply
Xander
Registered
(@xander)
Joined: 1 maand ago

Nieuw Lid
Posts: 6

@rumo heb gelijk een vraag ik heb geen druiven sap gebruikt maar zwarte bessensap als gist voeding. Samenstelling 43% druivensap 38% appelsap en 21% zwarte bessen.  1liter waarvan er ook nog 0,37 gr vezels in zitten. Heb ik nu kans op slechte alcohol? Moet ik de 2% voorloop weg gooien? Puursap geen conserveringsmiddelen.

Reply
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Joined: 4 jaar ago

Respectabel Lid
Posts: 694

@xander wat is slecht, of het nu methanol of vieze ethanol is, het eerst wat uit de ketel komt is volgens mij nooit lekker. Je zal dan al gauw 5% weggooien. En of de rest lekker wordt daar kom je vanzelf achter.

Reply
Harryd1969
Registered
(@harryd1969)
Joined: 2 maanden ago

Nieuw Lid
Posts: 39

@xander mooi dat er meer beginners zijn 😉 ik ben met mijn eerste suiker wash bezig dat gaat mijn eerste stook worden.... fingers crossed! Harry

1611513948-78D525D3-C7E2-4A31-A11D-3D84DB2EF40E.png
Reply
Kees22
Posts: 1100
Registered
(@kees22)
Nobel Lid
Joined: 2 jaar ago

Dat mag natuurlijk wel, zelf het wiel uitvinden, maar het hoeft niet.

Overigens ben ik daar nog dagelijks verheugd over: de uitvinding van het wiel. Wat een goede vondst!

Reply
1 Reply
Xander
Registered
(@xander)
Joined: 1 maand ago

Nieuw Lid
Posts: 6

@kees22 Ja ik ook hahaha.

Reply
Share:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?