Hoi!
Mijn naam is Rody en ik heb zo'n 10 jaar geleden kennis gemaakt met whisky.
Dat is van een hobby inmiddels toch wel behoorlijk uit de hand gelopen😜..
Naast whisky's proeven op proeverijen en festivals als gast, geef ik naast mijn fulltime baan in de gastronomie ook af en toe zelf een proeverij. Ik was destijds op zoek naar sommelier-achtige opleidingen in de whisky wereld. Helaas is de mooie kunst van het distilleren niet zo populair in de gastronomie dat er veel whisky-/distillaten sommeliers rondlopen, en zo zijn er dan ook niet veel cursussen te vinden. De cursussen die ik wel vond heb ik met heel veel plezier mogen volgen en ook succesvol doorlopen.
Het productieproces achter distillaten vind ik mega interessant, en hierdoor ben ik vorig jaar begonnen met een 4L elektrische Quickstill. Deze experimenten (gin, enkele bitters, shochu en een likeur) bevielen zo goed, dat ik sinds kort een 30L Alambiek heb om lekker los te kunnen gaan!
Met alle kennis die hier aanwezig is op het forum heb ik heel veel zin om te gaan beginnen met stoken!
Welkom! Whisky/whiskey, er is hier genoeg over geschreven. Alchemist schrijft er zelfs mooie leerzame stukken over. Lees zijn draadje maar eens. Veel plezier hier.
welkom en veel lees plezier
Rody welkom, en veel lees maar vooral stookplezier.
Vol spanning gekeken en nogmaals herhaald. Ik ben nieweling en moet nog veel experimenteren.