Meldingen
Alles wissen

Even kennismaken met bonsbitter


Bonsbitter
Berichten: 4
Registered
Topic starter
(@bonsbitter)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Geïnspireerd door de filmpjes van Robbert heb ik een twee liter Alquirara aangeschaft. Mijn eerste gedroogde abrikozen stook staat nu te rijpen. Ik heb al enige jaren ervaring met bier brouwen. Maischen en gisten zijn me bekend. Ik wil nu wat ervaring opdoen met bitters en likeuren op kleine schaal.

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
5 reacties
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1108

@bonsbitter welkom, een goede keuze zo'n  2 liter alquitara daar kan je alle kanten mee op. Zowel de beginnende als de meer ervaren stoker. Laat ons maar eens weten hoe het verloopt en wat het eind resultaat is geworden.

Beantwoorden
Notna
Berichten: 232
Registered
(@notna)
Actief Lid
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Hallo Bonsbitter, welkom op het forum en ik wens je veel stookplezier. Hoop ook iets te lezen later over je bereikte resultaten.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 418
Registered
(@psycat)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Salaam bonsbitter

 

Welkom

Ik probeer al jaren een goede bitter te maken ter vervanging van de angostura

Ik werk (momenteel) met angelica en curacao schillen

Maar het lukt me nog steeds niet om iets deftigs te brouwen.

Dus ik kijk uit naar je recepten en resultaten

 

 

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

@psycat 

Angostura is een oude drank en er zijn door jaren heen een paar merken met alle een eigen draai aan de smaak.

Ik heb even in de het oude boekje gezocht tussen de bitters . 

De drank wordt gemaakt op basis van een riet suiker alcohol !

De basis van de angostura is : 

Galanga wortel  .7,5 gr

Zedoary wortel  7,5 gr

Carob      14 gr

Cardamom 14 gr

Gember 14 gr 

Calisaya schors  14 gr 

Citroen schil 14 gr 

Klaver 11 gr

Curaçao schil 30 gr

Gemalen tonga bonen 30 gr 

Kaneelschors 30 gr 

Zure sinaasappel schil. 30 gr 

Angostura schors 62,5 gr 

Gember 14 gr 

Galanga wortel 11 gr .

Engelwortel 11 gr 

Ster anijs 11 gr 

Menyanthes blad 35 gr

Gentiaan wortel 84 gr .

Quinine schors 7,5 gr .

Dit mengsel wordt in percolator gedaan en de alcohol laat men hier over percoleren .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2035
Registered
(@murmillo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom 

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?