Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen


Berichten: 24
Topic starter
(@steephmeister)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hallo iedereen,

In 2018 heb ik de opleiding tot distillateur bij Syntra in Hasselt (België) afgerond. Sindsdien ben ik met mijn koperen ketel (30 liter) aan het experimenteren waarbij ik me voornamelijk op fruit richt. Ik heb al gezien dat hier genoeg te lezen / leren valt en hoop hier en daar mijn steentje te kunnen bijdragen!

Beantwoorden
10 reacties
6 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@steephmeister welkom en dus al goed ingelezen, hoe was de cursus bevallen?

Beantwoorden
(@steephmeister)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 24

@alchemist Bedankt. Goed ingelezen, maar merk bij elke stap dat er ook nog erg veel bij te leren is. De cursus was, afgezien van de reistijd (welke voor mij 7 uur retour was), goed bevallen. Het was in mijn jaar voornamelijk gericht op fruit stoken dus daar leer je veel over. Whisky en andere dranken komen ook voldoende aan bod en het niveau was prima te doen, ook voor iemand zonder enige kennis van soortgelijke processen.

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@steephmeister en het commerciële aspect? Dat is iets waar ik nieuwsgierig naar ben 😬 

 

Welk fruit ben je mee bezig trouwens?

Beantwoorden
(@steephmeister)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 24

@alchemist, Ik heb zelf een opleiding bedrijfskunde gedaan dus het is wat moeilijker te zeggen qua diepgang. Wat bedoel je precies met commerciële aspect? Het opzetten of het vermarkten / verkopen?

In ieder geval waren 1 of 2 lessen toegewijd aan het commerciële aspect. We kregen bijvoorbeeld les over het opzetten van een distilleerderij en over de regelgeving. In Hasselt was dit wel voornamelijk op de Belgische markt gericht met enkele aspecten over de Nederlandse markt. Ook kregen we les over bijvoorbeeld de vermarkting van verschillende soorten dranken. Dit kwam in verschillende lessen ook terug. Als proefschrift moesten we een businessplan maken over onze eigen distilleerderij met zowel recepten, distilleerstappen, inrichting van een distilleerderij (inclusief apparatuur) en een verkoop en marketing plan. 

Ik ben zelf voornamelijk bezig met appels en verschillende rassen. Ook heb ik (nog maar 1 keer) bramen uitgestookt, erg lekker! En jij?

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@steephmeister De bedrijfsvoering in het algemeen, ik zit net aan de andere kant met een achtergrond in de procestechnologie dus het chemische stuk geloof ik eigenlijk wel. Het ging mij met name in hoeverre er wordt ingegaan op het marketing stuk etc.

 

Ik ben voornamelijk met whisky's bezig, wat rum aan de zijkant maar whisky is toch waar ik het meeste om geef.

Beantwoorden
(@steephmeister)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 24

@alchemist Snap ik, zeker! Het was destijds zeker niet het hoofdonderdeel, al waren er wel een paar lessen aan gewijd. Ik weet niet hoe dat nu is, je zou eens contact met ze kunnen opnemen?

 

Beantwoorden
joreb
Berichten: 8
(@joreb)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Welkom!

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@steephmeister)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 24

@joreb thanks!

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 138
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom en veel lees plezier op dit forum.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@steephmeister)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 24

@bazz Dank!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?