Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen


Berichten: 9
Topic starter
(@bluesgoor)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hoi stokers,

 

Ik ben Ruud uit het Goor. 52 jaar, gelukkig getrouwd en 2 kinderen die ook wel een borrel lusten. Ben met het stoken in aanraking gekomen tijdens een weekend in Zweden met meneer Wateetons. Daar waren ook al wel meer stokers geweest. Paar maanden geleden stookketel gekocht bij de stookwinkel en inmiddels eerste stook erop zitten. Limoncello, arancello en een Gin zijn aardig gelukt. 

Volgende project wordt Grappa. Ben hier groot fan van en heb de lokale wijnboer al bereid gevonden wat grondstoffen af te staan. Weet echter nog niet hoe we dit verder aan moeten pakken dus tips zijn zeker welkom. Zal ook het forum eens napluizen. 

 

Beantwoorden
7 reacties
7 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@bluesgoor welkom  .

Je keuze om je te gaan toeleggen op grappa  betekent dat je voor een duur type ketel moet kiezen  . Of wel een stoom gestookte of een eau bain Marie ketel .Maar Je kunt ook met een potstill ketel met een korf werken. 

Grappa wordt gemaakt van de resten van druiven na wijn maken of waarvan de sap is onttrokken.

( Officieel mag de grappa uitsluitend uit Italië komen. Maar een lekkere grappa gelijke drank is ook hier prima te maken. )

Beantwoorden
(@bluesgoor)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@robbert 

Ik ben van plan au ban marie te stoken. Hoop dat in de ketel in een grote pan met water kan plaatsen. Wordt nog puzzelen.

 

Heb nog 1 fles grappa uit Zuid Afrika staan voordat ze de naam grappa niet meer mochten gebruiken;) Rest allemaal uit Italië.

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@bluesgoor 

welkom streekgenoot.

Hopelijk volgen nog vele lekkere drankjes.

Cheers alvast 

Groet, @ndré😎🥃

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2690

@bluesgoor welkom!

 

 

Beantwoorden
(@drankdier)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 134

@bluesgoor Welkom,

Leuk om te zien dat je met Limoncello, Arancello en gin bent begonnen, net als ik. Zo leer je het stoken om een simpele manier kennen en vanuit de kennis die je zo hebt opgedaan is het altijd leuk om iets moeilijkers te maken.

Ben nu zelf met peren brandy en rum bezig

Beantwoorden
Bazz
 Bazz
(@bazz)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@bluesgoor Welkom ook het stoken van Meneer Wateetons (Yoast) geleerd hoe te stoken, waren een op een sessies, maar hier op dit forum de finesses geleerd en recepten gevonden, veel lees plezier en veel proberen en soms wat experimenteren, het is een prachtige hobby.

Beantwoorden
(@bluesgoor)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@bazz 

Bij Joost (wateetons) al meerdere workshops gevolgd en het wilde weekend in Zweden meegemaakt. Nu naast het worst maken verder met het stoken. Tot nu toe leuke hobby erbij.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?