"wie is toch die Robbert die op de etiketten van je experimenten staat?" vroeg mijn vriendin laatst doelend op de flesjes "Eau de Vie/Gin Robbert", "Whiskey Robbert" en "Absinthe Robbert". Enfin tijd dus om me toch maar eens echt aan te melden alhier in plaats van anoniem mee te lezen.
Ik woon en werk in Maastricht. Ben een enorme reggae muziek liefhebber en draai dagelijks nog obscuur Jamaicaans vinyl op een gerestaureerde Garrard 4HF. Motorrijden over tractorpaden hier vlak over de grens in Wallonië met mijn off-road is voor mij ook geestverruimend. En.....ik heb een Alquitara..
Toen het vorig jaar heel even mocht hebben we met vrienden een huisje gehuurd in Eiterfeld (Midden-Duitsland) en daar bleek een destillatie-museum annex winkel annex proeflokaal zich te bevinden. Zeer zeer vriendelijke mensen en dus liep ik opeens met een 2 liter Alquitara en nog wat aanpalend randmateriaal naar buiten. Nee hoor mijn interesse was oprecht gewekt. Sindsdien van alles ontdekt waaronder dit geweldige forum waar je echt veel kan leren. Nu ik dit tik staat er een ananas-wijn, een stookwinkeldruivensapconcentraatstookwijn in wording en een ja hoor een "jonge jenever Robbert" te fermenteren. We drinken zelf graag ook af en toe een Negroni dat zijn gelijke delen Gin, Campari en Vermouth en nou heb ik me als doel gesteld om zelf alle drie de componenten te maken voor de ultieme Negroni. Voor Gin heb ik al een aantal goede recepten gevonden maar Campari hou ik me graag aanbevolen... tot dan..
Leuk weer een Limburger er bij.maar pas op als het virus je heeft te pakken dan kom je er moeilijk van af,ik zelf stook ongeveer 15jr het hoort gewoon bij mijn leven.deze week maak ik weer een vat vol met maismeel uit Roemenië,heb er twee staan te vergisten,dus 180 ltr,als die zelfgestookte zijn gaan de vaten weer vol,
Welkom,
Nog eine oet Mestreech.
Zo te horen ben je al goed op weg.
Welkom Patbolk !
Niet té enthousiast over Robbert gaan oreren hier hoor, straks gaat hij nóg meer naast zijn schoenen lopen 😉 ...
Een foto van je ketel wordt hier altijd gewaardeerd 😉 😋 .
Welkom op het forum Patbolk.
Ja die Robbert is een kei daar kun je veel van leren.
En inderdaad een foto van de ketel wordt enorm op prijs gesteld.
Welkom op het forum.
Welkom PatBolk, de Limburgers zijn denk ik in de meerderheid hier. Is dat gebied dorstiger of zo???? Zit ik hier als verdwaalde achterhoeker in het westen. Daar ga je wel van stoken. Nee prima hier. Je kan veel op doen op dit forum om iets lekkers te maken.
Welkom op dit forum. .
zo te zien heeft u ook al wat ervaring opgedaan via de filmpjes .
Er is hier nog veel te leren op dit gezellige forum
Veel plezier .
Welkom PatBolk! Ik hoop dat je veel kan leren hier, ik wel in elk geval! Proost
Welkom
Ja klopt Sjonnie. Nederland is maar klein. Even in Deventer bij Jan Stookwinkel wat druivenextract opgehaald en hup de A1 over de Achterhoek in. Maar toch ook nieuwsgierig hoeveel stokers er bij mij in de regio Zoetermeer wonen.
Hierbij een foto van mijn Alquitara. Deze heeft vanwege zijn afmetingen een hele hoge WAF-factor. Deze factor daalt omgekeerd evenredig met de omvang van bepaalde huishoudelijke voorwerpen zoals bv. luidsprekers en staat voor de Wife Acceptance Factor. Ben er zeer tevreden mee en ben nog aan het experimenteren met de koelwatertemperatuur vs. damptemperatuur en er staat ook een en ander hierover op dit forum. Wat me wel opvalt is de plaatsing van de thermometer. Volgens de firma waar ik hem kocht (ik kende stookwinkel nog niet) was dit de optimale plaatsing maar bij de meeste andere soortgelijke alquitara's staat hij iets lager geplaatst; in het tussenstuk.
Maar ik weet niet of dit iets uitmaakt; blijft toch een wisselwerking tussen ketel en zintuigen.