Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 1 / 44

munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bio-Brouwmaat is de specialist in biologische brouwingrediënten.

 

Zelf bier brouwen is een hobby die door steeds meer mensen wordt ontdekt. En terecht! Het is fantastisch om zelf deze wonderlijke drank te brouwen en zo deel uit te maken van een lange traditie. Niets anders dan graan, hop, gist en water zijn de ingrediënten die van oudsher worden gebruikt. Tegenwoordig experimenteren we naar hartenlust met allerlei andere toevoegingen uit de natuur. En hoewel de brouwtechniek in al die jaren hetzelfde is gebleven, kunnen we nu met een app op de smartphone het brouwproces sturen. Tijden veranderen. Wat volgens ons echter niet mag veranderen is de kwaliteit van de ingrediënten.

Bio-Brouwmaat levert voor jouw mooiste bieren uitsluitend 100% biologische mouten, hopsoorten, suikers en specerijen. Deze organische producten zijn niet genetisch gemodificeerd en bij de teelt wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Er worden geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Beter voor de wereld en beter voor jou. Wij zoeken de beste biologisch gecertificeerde producenten voor je.

 

Bij Bio-Brouwmaat geloven wij dat het eerlijkste bier wordt gebrouwen met aandacht voor onze aarde. Én we hebben een hekel aan verspilling. Daarom kun je met onze service “Bio Moutstort Op Maat” gemakkelijk de exacte hoeveelheden voor jouw recept bestellen.  Jouw biologische bieringrediënten worden met zorg handmatig ingepakt. Hop en geschroot mout worden standaard gevacumeerd voor een langere houdbaarheid.

Bio-Brouwmaat is de eerste en momenteel de enige door Skal biocontrole bio-gecertificeerde aanbieder in deze branche. Bekijk ook ons assortiment biologische distillatiemouten. Het assortiment is momenteel nog niet volledig maar daar wordt hard aan gewerkt. Ook gaan we op termijn recepten aanbieden en kruidenpakketten voor gin, jenever en.... wie weet wat nog meer. Suggesties zijn altijd welkom.

  https://bio-brouwmaat.nl  of gebruik de knop op stookforum home-pagina

Beantwoorden
671 reacties
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb al eens even op Mn gsm gekeken..... Ziet er zeer mooi uit Erik...... Succes

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je Jack!

 

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er goed uit Erik, ben wel benieuwd naar je pakketten, komt er ook een Tripel 😉 ?

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je Casper 🙂

De bedoeling is dat er meerdere pakketten gaan komen en ik wilde beginnen met een Bio Blond (omdat ten tijde dat ik de shop wilde gaan vullen alle ingrediënten bestelbaar waren). Hop is wat moeilijker verkrijgbaar en biologische hop nog moeilijker .... Ik ben nog her en der aan het zoeken maar het ziet er naar uit dat we moeten wachten op de hopoogst 2018 (die is pas medio 2019 beschikbaar). 

 

Een tripel gaat er zeker komen (is mij persoonlijke favoriet 🙂 )

Hoe is het met jouw recent gebrouwen tripel?

 

Wanneer je Bio-Brouwmaat volgt op Facebook krijg je zo alle nieuwtjes! 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er goed uit Erik, Als jan terug is, ook meteen even je Facebook vermelden in de introductie hierboven. Vele lezen, als het wat voller wordt, niet alle teksten er onder. Succes en ik zie uit naar het Bockbier in het najaar, de goede bock kan officieel pad in Feb./Maart op goede smaak zijn.

Bio-Brouwmaat ook op Facebook.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je Wiliam en goeie tip. Je kunt op de site ook onderaan op de Facebook link klikken, dan kom je ook op de pagina.

De Bock, daar ga ik aan werken.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

 

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er goed uit!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je 🙂

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Erik, 

Zou je mij kunnen uitleggen wat het verschil is tussen SG, Brix en Oechsle? En heb je voor mij al een recept wat mogelijk in de buurt kan komen van Urquell? Ik kom er niet uit op inernet. 

 

Voor de rest moet ik even wachten op Jan want ik heb 1 of 2 fermenters nodig omdat deze die ik nu heb nodig is voor de krisch, eventueel pruimen maar zeker appels. 

 

Heb inmiddels brouwland een mailtje gestuurd hoe ze mijn tapprobleem kunnen oplossen met kegs. Ik wil liever niet naar de concurrentie maar Jan heeft het niet. En ik wil ondertussen wel aan de slag met brouwen. Misschien als Jan mee lees " heb je een germenter staan en mogelijk 2?". Ik moet nog even rekenen maar wil ook witte wijn maken. Dus 1 voor wijn, 1 voor bier en 1 voor kirsc, pruimen en appels. Maar voor bier moet het tapprobleem zijn opgelost want ik ga niet klooien met flessen. 

 

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Lummel, ja dat kan ik wel. Oechsle en SG is eigenlijk hetzelfde alleen bij Oechsle laten ze de 1.0 weg. Dus SG 1.030 is Oechsle 30. Brouwers gebruiken vaker SG dan Brix.

Brix geeft het percentage suiker (gram/ml) in je mash of wort aan. Meet je b.v. Brix 8 dan wil dat zeggen dat 8% van je mash of wort bestaat uit suiker. 

En dan heb je nog Plato die rekent ook in percentages suiker (gr/100 gr).

 

Voor het recept, daar kom ik op terug.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ok, zo zit dat dus. Gewoon de 1 vergeten. 

 

Trouwens het was brouwmarkt die ik gisteren had gemaild m.b.t. De spullen om te kunnen tappen. In flessen wordt niks vanwege het geklieder. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

In flessen wordt niks vanwege het geklieder. 
 

Na je recente Kirsh avontuur ben je toch wel wat gewend 🙂

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel.... Ik Denk dat je met een thuistap toch een heel eind komt? Of rechtstreeks vanuit je fermenter die je op een bepaalde temperatuur laat lopen.... Dan heb je alleen een reduceer. Co2 fles en een tapkraantje nodig.... Op marktplaats staat een mooie nieuwe tapinstallatie van....... Jawel.. Heineken... Incl Co2.... Voor ik geloof iets van 500 Euro.... Dat is een koelkast waar je je Keg in kan zetten

Beantwoorden
Pagina 1 / 44
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?