Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen pigion


Berichten: 23
Topic starter
(@pigion)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik wil mij even  voorstellen: pigion. De naam is een foutieve schrijfwijze voor duif in het Engels. Deze naam heb ik aangenomen omdat ik in 17 verschillende huizen heb gewoond en in 9 lande heb gewerkt over 4 continenten. Het werk had steeds met olie en gas te maken, overwegend het aansturen van onderhoud en projecten op raffinaderijen. Enkel in Nederland en in Libie zat in de gaswinning. Dus veel ervaring met destilatie kolommen maar wel van een ander caliber.

In de prive' sfeerheb ik niet bezig gehouden met "stoken" maar wel ca. 300 L wijn gemaakt door gisting van Rauch druivensap. Gezien dat de 50 overgebleven flessen gretig aftrek vonden, mag ik zeggen dat ik een goed drinkbare wijn maakte. Je moet wat als je in een "drooggelegd" land woont. Dat droogleggen lukte niet voor 100% door zelfwerkzaamheid en een zwarte markt voor import gedestileerd. Prijzen 1987:

- 1 l ruwe alcohol uit eigen bedrijf ca. $ 12

- 1 L whisky import  ca. $ 40 - $ 60 , afgeleverd achter het hek in neeutrale bruine zak.

Ik wil mij nu bezig gaan houden met stoken uit vruchten. Vanmiddag 2 emmers pruimen gehaald en morgen komen de gisting-vaen en het "apparaat".

Ik ga een nieuw gebied in en moet ook nog "inlezen". Tips t.a.v. pruimen zijn welkom.

Pigion

Beantwoorden
8 reacties
7 Reacties
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@pigion 

duifje van me 😇 welkom 

maar begrijp ik het nou goed dat je in het buitenland zit

Beantwoorden
(@pigion)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 23

@haak 

Ik heb voorheen veel in het buitenland gewerkt, waaronder 10 J Curacao en 4 J Saudi Arabia. Laatste tijdelijke job was Libie in 2006. Nu gewoon burgermannetje in Nederland, wonende al weer 33 jaar in Drenthe, vroeg op rust zoals onze zuiderburen zeggen maarna mijn pensioen in 1993 nog veel op contractbasis gewerkt. O.a. 1 jaar Abu Dhabi en 2 1/2 jaar Nigeria. Vanuit Curacao veel gereisd in Zuid- en Midden Amerika, Colombia, Peru, Equador, Panama, Mexico en natuurlijk ook Noord-Amerika. Veel vreemde drankjes en brouwsels gedronken. Ik heb het op mijn manier nog redelijk druk met:

- Ombouwen bijgebouw tot gastenverblijf, geschikt voor minder validen. Moet gereed zijn 1/2 september

- Aanleggen van een serieuze vijver 6 x 15 M. Graafwerk is gereed.

- Aanleggen centrale airconditioning in ons huis. Units hangen er.

- Voltooien warmtepomp installatie, moet a.s, winter draaien.

- Uitbreiding huis met nieuwe grote rolstoeltoegankelijke badkamer en nieuwe bijkeuken. Oude badkamer wordt "walk-in-closet",je weet wel van TV spotje: bier links en damesschoenen rechts. Fundatie is gestort.

Sport: Golf, Zeilen en een stevig ommetje fietsen, ook ATB. Lang-laufen, Alpine ski gaat niet meer met nieuwe knie

Ambities: 100 jaar worden om mijn projecten te rechtvaardigen. Ben met bijna 78 J in goede gezondheid al een eind gevorderd. Benauwd mij wel eens, projecten trekken een zware wissel op mijn energie (onze) tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beantwoorden
Haak
 Haak
(@haak)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 599

@pigion 

zo te lezen zit het duifje weinig op ze takje 

Beantwoorden
(@pigion)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 23

@haak

Geen plannen = geen toekomst. Wij willen in dit huis tot het einde wonen, zo nodig met hulp voor binne en voor de grote tuin. Ik denk dan aan een Oost-blok-echtpaar. Die kunnen als wederdienst vrij wonen in het gastenverbljf. Voor verzorgende-/ medische hulp denk ik aan een verpleegster uit de Filepijnen, zeer goede ervaringen in Sausi Arabia. Ze zijn goed opgeleid op de Amerikaanse leger-basis aldaar. Spreken ook verstaanbaar Engels in tegenstelling tot veel Oost-blokkers. Al die projecten doe ik natuurlijk niet alleen. Ik maak zelf de schetsen, koop materiaal in en huur vaklieden in naar behoefte.

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1867

@pigion welkom, en welke ketel heb je aangeschaft?

Beantwoorden
Bazz
 Bazz
(@bazz)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 142

@pigion Welkom ben ook benieuwd met welk soort ketel je stookt, een foto altijd leuk.

Beantwoorden
(@pigion)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 23

Ik woon nu al weer 35 jaar in Nederland en wel in het rustige Drenthe in een groot huis, grote tuin (kavel = 2000 M2) en tot 2018 een grote gasrekening ( 5500 M3 ). Ik heb het werkzame even 29 jaar geleden afgesloten met een direct ingaand pensioen op...... de leeftijd van 49 jaar en 3 maanden. Gaat me nu niet meer lukken. Na 3 jaar werken voor liefde en oud papier bij onze golfbaan als meewerkend baancommissaris /hoofdgreenkeeper, ben ik weer gaan werken op cotractbasis / free lance in mijn proffessie als sr. mechanical engineer op diverse Raffinaderijen o.a. te Puorto Rico, Saudi Arabia, Europoort,  Antwerpen, een zeer grote gaswinnings / gaszuiverings installatie in Libya en een grote constructie voor een FPSO (Floating Production Separation & Offloading) in Abu Dhabi bestemd voor Petrobras Brazilië. Idem zo'n ding deels geinstalleerd in Cadiz - Spanje in het voorste ruim (lading-tank) van een 300.000 ton tanker. Een FPSO wordt meestal gebouwd met als basis een 20 jaar oude mono hull tanker. Hierbij wordt een grote boei (turret) geplaast IN het voorschip. Boei wordt verankerd aan de zeebodem, meestal diep water. Het schip kan nu met wind en stroming om de boei draaien. Het onderlager van deze constructie had een diameter van 16 meter! In totaal 40 connecties met de zeebodem, grootste was een 12" (30 cm) leiding.

In 2001 op verzoek weer in dienst getreden bij mijn oude wergever (met die witte schelp op gele ondergrond) en nog 2 1/2 jaar gewerkt en "genoten") in Nigeria. Dat genieten slaat op 1 1/2 jaar avondkok in Warri wegens stammen-onlusten.

Vanaf 2010 veel aan het huis gedaan en de gasrekening naar 1200 M3 gebracht. Nu bezig aan ombouw bijgebouw naar gatenverblijf geschikt voor minder valliden en in de tuin een vijver van 6 x 15 M.

Mijn ketel is een Turbo 500

Proost!

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2711
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom! Hier zijn veel telen met elk hun eigen manier van werken. Kijk wat je past en veel plezier. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?