Meldingen
Alles wissen

Experimenteren met likeuren


Berichten: 2
 BPc
Topic starter
(@bpc)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Goedenavond,

Al enige tijd klooi ik wat aan met het op smaak brengen van pure alcohol. Na een aantal smakelijke limoncello’s en anisettes wil ik wat meer gaan experimenteren wat er mogelijk is en hoe ik de brouwseltjes wat meer kan verfijnen. Vandaag heb ik kaneelstokken in pure alcohol gezet en wil deze een week of 6 laten macereren. Nu las ik berichten over het toevoegen van agaragar voor een beter mondgevoel (‘ronder’), een dikkere likeur, maar zonder er extra suiker aan toe te hoeven voegen. Iemand hier ervaring mee en dan vooral qua houdbaarheid van de binding en de hoeveelheid die gebruikt moet worden. De kaneel ruikt nu al lekker en ik zou het zonde vinden om het als mislukt experiment te moeten afvoeren naar de kliko. 

Beantwoorden
3 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@bpc je kunt beter glyserine gebruiken voor het mondgevoel .

5 tot 15 mil per liter .

Beantwoorden
 BPc
(@bpc)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

New Member
Berichten: 2

@robbert klopt het dat er altijd op glycerine staat dat het alleen voor uitwendig gebruik is? Kan ht alleen maar vinden als shampoo-ingredient en dat voelde niet helemaal OK. Vandaar de zoektocht naar iets anders.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@bpc er zijn diverse glyserines te koop die foodgrade zijn. . 

Alle plantaardige zijn inprincipe bruikbaar . 

Kruidvat heeft het o.a. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?