Meldingen
Alles wissen

Geheel nieuw en vol vragen


Berichten: 18
 Bdir
Topic starter
(@bdir)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb een paar jaar geleden een klein keteltje gekocht voor de lol ; er kan slechts 2 liter in( is tot de rand dus anderhalve liter is beter denk ik) Nu wil ik stook wijn gaan maken maar zie alleen maar dat er ( voor mij) gigantische hoeveelheden worden gebruikt Heb een emmer van 10 liter met water slot Concrete vraag ; hoe doe ik dat met de verdeling water/ gist / suiker?
vast dankend voor eventuele hulp en met vriendelijke groet Rob

Beantwoorden
2 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@bdir STOOKWIJN SUIKER .

2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost .
Hou dit 40 min op deze temperatuur .
Hierna voeg je 8 liter koud water toe .
Bij 21 -23 graden 
30 gr van de gist .b.v. Bakkergist 
3 -5 gram diamoniumfosfaat of andere gist voeding zoals , gekookte havermout of bonen of wat rijst of 3 theelepeltjes Marmite .
 
Afsluiten in vat met een ontluchter of waterslotje.
Gem gist temp aanhouden van 21-23 gr
Na 3 weken zou het uit gegist
Sg onder zal rond 990 dan zitten.
 
( Andere vrij neutrale gisten zijn b.v.b. fermentis c70 , hg1 , mangrove jack westcoast , red star dady , )
 
Beantwoorden
Berichten: 18
 Bdir
Topic starter
(@bdir)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank Robbert voor je uitgebreide antwoord 
Heb zakjes gist gekocht bij de stookwinkel ; Still spirit classic 8 Turbo Yeast Zijn alle toevoegingen dan nog steeds nodig? Zoals je onderhand wel duidelijk zal zijn ben ik volkomen nieuw in dit gebeuren en de te lezen achtergrond info is zo uitgebreid dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Alle hulp is meer dan welkom!! Met vriendelijke groet Rob

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?