Meldingen
Alles wissen

Goedemorgen!


Rickerdt
Berichten: 13
Topic starter
(@rickerdt)
Active Member
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Goedemorgen!
Mijn naam is Rick.

Sindskort ben ik geïnteresseerd geraakt in het zelf maken van Kruidenlikeur.

Dit lijkt mij echt leuk om te doen en heb inmiddels een eerste staan om te macereren.

Ondanks dat ik al een en ander heb opgezocht en al een beetje ben begonnen heb ik toch nog wel wat vraagjes en ben ik ook zeer benieuwd naar jullie ervaringen.

Ik ben benieuwd wat ik allemaal van jullie leren kan.

Fijne dag!

Groetjes Rick

Beantwoorden
17 reacties
3 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1867

@rickerdt , welkom. Leuk dat je geïnteresseerd ben in het maken van kruidenlikeur want de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Op het forum staan een paar filmpjes en we hebben ook wel eens de kruiden gedeeld. Dat je vragen heb snap ik en dat worden er alleen maar meer als je bezig bent, maar die kan je altijd op het forum gooien.

Beantwoorden
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@rumo Hé dankjewel voor je hartelijke welkom!

Heb je toevallig ook een linkje?

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 453

@rickerdt welkom en veel lees plezier

Beantwoorden
ruud1
Berichten: 138
(@ruud1)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

welkom rick

keuze genoeg hier en ook de filmpjes van robbert zijn aan te raden.

verder heb ik net een nocino (walnootlikeur) gemaakt via maceratie en gebotteld 

en tevens een aarbeienlikeur  die ik nog in flessen moet doen

kijk rustig rond en vraag vooral....

suc6

Beantwoorden
11 Reacties
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@ruud1 Hé Ruud, bedankt voor je hartelijke welkom. Walnootlikeur, dat klinkt echt wel super!

Beantwoorden
ruud1
(@ruud1)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@rickerdt 

hierbij een foto van mijn nocino en aardbeienlikeur

en het recept van de nocino , het recept is niet van mij maar op internet gevonden en is prima te doen , ik heb het 3 maanden laten rijpen in de pot alvorens te zeven en filteren

1695796774-nocino.jpg
Beantwoorden
(@concha)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 144

@ruud1 Ik heb het volgende recept gebruikt om Nocino te maken. Ik heb 800 gram suiker gebruikt, misschien iets te weinig want het smaakt een klein beetje bitter. Ik zal nog een paar maanden wachten. Maar het smaakt wel al lekker. Mag ik vragen welk recept heb jij gebruikt? 

Beantwoorden
ruud1
(@ruud1)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@concha 

hoi mijn nocino is als volgt gemaakt concha :

ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 67% (eigengestookt)

daarbij 25 onrijpe walnoten in de schil op 24 juni geplukt (moet volgens de italianen) of het veel verschil maakt een paar dagen eerder of later weet ik niet.

deze in parten snijden, met handschoentjes omdat deze noten erg afgeven en je het moeilijk van je handen afkrijgt.

1 steranijs

3 kruidnagels

1 vanillepeul  in de lengte doorgesneden, uitgeschraapt en het geheel erin getiefd

1 pijpje kaneel

1 theelepel koffie of 5 bonen

1 theelepel gedroogde biologische citroenschil

het geheel in een wekpot doen of grotere fles en regelmatig schudden

 

na 40 dagen 600 ml water toevoegen en 150 gram suiker  (naar smaak maar dat bepaal je zelf) je kunt naderhand altijd nog aanzoeten , maar een teveel weghalen gaat zomaar niet.

na 2 maanden schudden en laten staan op een donkere koele plaats kun je de hele handel gaan zeven met een fijnmazige zeef en daarna nog eens filteren door een kaasdoek of keukenrol in diezelfde zeef

als alle trub eruit is kun je gaan proeven en evt nog suiker toevoegen tot jij hem lekker vind en bottelen in een leuk flesje evt (flessenland.nl )

de kruiden bestel ik altijd bij : pitt&pitt

https://nl.pit-pit.com/?campaignid=19711600696&adgroupid=149805079161&keyword=pit%20%26%20pit&placement=&pageposition=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=nlnl_search_branded&gclid=EAIaIQobChMI-4PhstrMgQMVpxoGAB08sAYDEAAYASAAEgJjHPD_BwE

suc6 ermee

en we horen het wel 

Beantwoorden
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@ruud1 Superbedankt Ruud!

Erg tof dat je dit recept met ons deelt, ik ga 24 juni in mijn kalender zetten!😁

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1867

@rickerdt als je het gewoon walnoot likeur noem dan staan er op het forum ook zeker 2 recepten. Ik heb er daar van 1 gemaakt en die had een hele intense smaak. Maar dat was ook een recept van de onrijpe walnoot en daar ben je nu te laat voor( ik bedoel te vroeg volgend jaar dus).

https://stookforum.nl/forums/recept/walnoot-likeur-1/#post-91513

Beantwoorden
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@ruud1 Dat ziet er wel heel lekker uit zeg 😋

Beantwoorden
ruud1
(@ruud1)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@rickerdt 

het smaakt ook goed, ik moet wel vermelden dat het niet mijn recept is , op de zelfgestookte alcohol na  😊 maar vond het een leuke om eens te maken zo.

ik heb het ook al eens gemaakt van rijpe walnoten (alleen de noten) en die smaakte ook wel maar deze is intenser

Beantwoorden
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@ruud1 Goedemorgen Ruud,

Ik vind dit echt een leuk idee en ben ook dol op walnoten. Ik ga hem dan zeker ook maken.

Maar ik wacht netjes tot 24 juli, dan kan ik zeggen dat het échte Nocino is. 
Ik vin het altijd erg leuk als er een dergelijk verhaal of traditie aan vast zit. 😁

Beantwoorden
ruud1
(@ruud1)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@rickerdt 

het is wel juni... ipv juli anders ben je een maand te laat en word de schil ook harder 😀 

Beantwoorden
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@ruud1 Dank je, agenda’s en kalenders vormend soms wel een kleine uitdaging! 😅

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2711
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom hier. Veel lees, deel en stook plezier.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Rickerdt
(@rickerdt)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 13

@murmillo Dank je!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?