Drie jaar geleden heb ik een eerste stook gedaan met een suiker wash. De alcohol was niet te haggelen, een soort gist smaak en ik vond het toen echt een tegenvaller. Alle spullen toen in de hoek gezet. Waarschijnlijk heb ik toen beginnersfout gemaakt, max percentage met sugerwash te maken, 9kg suiker, ongeduldig, niet goed uit laten gisten, verstoken met een beetje bezinksel erin. Dit allemaal in een kleine alambiek van 4l.
Vorige maand de spullen weer gevonden, en ben het nogmaals aan het proberen. Nu een suikerwash met 6 kg suiker, rustig laten uitgisten, daarna alles netjes helemaal laten bezinken. Ik wil nu proberen een kwalitatief goede alcohol te maken, desnoods met minder opbrengst. En daar lekkere limoncello van maken. Als dit gelukt is, verder met rum.
Voor de rum heeft de Stookwinkel heerlijke melasse staan 😃, ik heb er al heel wat rum mee gemaakt nu!
Welkom 😀 ben benieuwd naar je resultaten met meer geduld. Ben ook net begonnen maar wel op de tamme manier van veel geduld. Hoe moeilijk het ook is 🤣
Stoken is net als een vrouw geduld hebben.ik neem er altijd de tijd voor.voor mijn vrouw ook😂
Welkom
Welkom op het forum, lees je goed in en luister vooral goed naar wat Robbert te vertellen heeft, plus de andere ervaren stokers en het gaat goed komen met de hobby. En van hier de groeten uit de omgeving van Den Helder.