Meldingen
Alles wissen

Groeten vanuit het Westland


Berichten: 2
Topic starter
(@sympathieke-westlander)
New Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Beste mensen,

Ik schreef hier zojuist een uitvoerige voorstelpost, en kreeg bij het indienen een foutmelding "message too short".

Ik type niet nogmaals een half uur, en houd het dus even "short".

Mijn oog viel via Google op een waterpers in de forum-winkel die "20 ton per cm2 aan persdruk levert uit 3 bar waterdruk". Dat is dan wel een absoluut unicum! Alles meer dan 3 kg/cm2 is dan sensationeel, laat staan 20.000 kg/cm2...😉 20 ton perskracht op een persketel van 92 cm is vast bedoeld?😁

Als gelijkgestemde, ga ik mij dan vast thuis voelen, tussen de (ogenschijnlijke) "geniale gekken" hier!😁

Ik las in 1988 al het "Volkomen stookboek" en bouwde een eigen keteltje. Ik ben inmiddels twee ketels verder maar heb nog niet echt veel gestookt in die jaren. Te weinig plek en te veel hobbies.

Ik schrijf dit van achter de duinen van het Westland. Een nuchtere tuindersenclave te midden van de losgeslagen Randstad. Alles wat ik stook, ruikt wel naar zilte zeelucht😉

Ik hoop erop, veel leuke informatie met jullie te kunnen delen👍

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
3 reacties
1 Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 605

@sympathieke-westlander welkom en veel plezier met je hobby

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2771
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom hier en veel plezier. 

Beantwoorden
Berichten: 2
Topic starter
(@sympathieke-westlander)
New Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Bedankt @murmillo en @rinus55, en ieder die mij verder nog een @geweldige westlander gaat vinden natuurlijk😁

Ik hoop erop om deze winter nog wel wat te gaan stoken, en dat wordt dan wel weer voor het eerst sinds een jaar of drie. Tussendoor heb ik wel eigen bier gebrouwen (toegegeven, nog alleen vanuit paketten met gehopte mout) en de afgelopen week zelf limoen-siroop gemaakt. Ik heb de afgelopen jaren nog met destillatie van etherische oliën geëxperimenteerd, en wat mij zeker leuk zou lijken dat is, om zo prima smaken voor een heerlijke borrel te maken. Zoals Ouzo anijsolie bevat, en Limonchello vast ook een citroenolie, valt er vast leuk te experimenteren.

Het zou zomaar kunnen, dat we de komende winters op borrels aangewezen zijn om de botten te verwarmen. Met alle idioterie in de wereld heb ik meer vertrouwen in mijn stookketeltje boven (desnoods) een houtvuur, dan in iets op netspanning of aardgas😉

Haha, even afkloppen op ongelakt hout...😇

 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?