Hallo allen!
Ik zit al een tijdje mee te lezen op het forum en sindsdien is mijn interesse in het maken van alcohol nog meer gegroeid. zodoende nu ook mijn eerste vergistings emmer en een pak Mangroves Jack Apple cider aangeschaft maar het blijkt toch lastiger dan dat het lijkt 😆
Vorige week Zaterdag (05-06) met volle vertrouwen het stappenplan gevolgd en vanaf dag twee begon het eigenlijk al gelijk zuur te ruiken.. Paniek, maar ik zag al op de engelse forums dat het vaker voorkwam maar nu op dag 5 is het waterslot al gebalanceerd en zit er geen druk maar achter. Als ik het uit de kraan van het vat laat lopen ruik je duidelijk nog zwavel en smaakt het zuur.
Is dit nog te verhelpen of heb ik mijn eerste appel azijn gemaakt? 🤔
Daarom gebruik ik nooit pakjes.ik gebruik 18 jr alleen natte bakkersgist,fruit en maïs.bij mij gaat er niets anders in.en mij mislukt bijna nooit iets.en ik stook best wel een paar litertjes