Meldingen
Alles wissen

Hallo!


Jeffrey_b
Berichten: 4
Registered
Topic starter
(@jeffrey_b)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Hallo allen!

Ik zit al een tijdje mee te lezen op het forum en sindsdien is mijn interesse in het maken van alcohol nog meer gegroeid. zodoende nu ook mijn eerste vergistings emmer en een pak Mangroves Jack Apple cider aangeschaft maar het blijkt toch lastiger dan dat het lijkt 😆 

Vorige week Zaterdag (05-06) met volle vertrouwen het stappenplan gevolgd en vanaf dag twee begon het eigenlijk al gelijk zuur te ruiken.. Paniek, maar ik zag al op de engelse forums dat het vaker voorkwam maar nu op dag 5 is het waterslot al gebalanceerd en zit er geen druk maar achter. Als ik het uit de kraan van het vat laat lopen ruik je duidelijk nog zwavel en smaakt het zuur. 

Is dit nog te verhelpen of heb ik mijn eerste appel azijn gemaakt? 🤔 

Beantwoorden
7 reacties
6 Reacties
Jeffrey_b
Registered
(@jeffrey_b)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 4

Kleine toevoeging, zojuist gemeten met een alcohol meter en die meet 0% alcohol.

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1055

@jeffrey_b allereerst welkom en als tweede met een alcoholmeter kan je in een stookwijn geen alcohol meten. En wat is jou stappen plan want alleen met een gist merk en het aantal dagen kan ik er niet zoveel zinnigs over zeggen. Alleen dat het niet raar is dat het zuur reuk, als de suiker weg is hou je zuur over. Maar geef het niet te snel op weg gooien kan altijd nog.

Beantwoorden
Jeffrey_b
Registered
(@jeffrey_b)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 4

@rumo ah je hebt gelijk met de vino meter kom ik op 7% maar door de afwijking zal het wel 5,5% zijn. Althans dat staat op de verpakking wat het zou moeten worden. Enig idee hoe ik de zwavel geur uit de cider kan krijgen? Of gewoon laten rijpen in het vat.

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1055

@jeffrey_b, een vino is een leuke tool maar niet meer dan dat, de begin en eind SG meten en dan uitrekenen wat de alcohol percentage is is beter. Hoe het ruikt slecht of goed kan niemand van af hier goed beoordelen, jij bepaal of het lekker is en of je het wil drinken. Aan een cider moet je volgens mij niet te veel rommelen, het is goed of niet goed.

Beantwoorden
Jeffrey_b
Registered
(@jeffrey_b)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 4

@rumo Ik heb even gekeken hoe ik dat moest berekenen maar met de SG berekening kom ik op 5.4%. Maar goed nog even wachten of de geur ook verdwijnt. 👍

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1055

@jeffrey_b, verwacht niet dat het de eerste keer gelijk perfect gaat, het kan altijd beter. 5.4% is niet slecht dat zijn de commerciële ciders ook vaak. Mijn ervaring met de Mangrove Jack M02 gist is dat het juist fruitig ruikt. Maar geeft het wat tijd weggooien kan altijd nog.

Beantwoorden
Chriswisky
Berichten: 109
Registered
(@chriswisky)
Actief Lid
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Daarom gebruik ik nooit pakjes.ik gebruik 18 jr alleen natte bakkersgist,fruit en maïs.bij mij gaat er niets anders in.en mij mislukt bijna nooit iets.en ik stook best wel een paar litertjes

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?