Hallo ,
ik ben een volledige beginner die na veel leeswerk zou willen starten met stoken van verschillende soorten whisky zowel moonshine ( mais en suiker ), graan , en fruit soorten .
bij deze ook een prettige kerst en een gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst aan iedereen.
Welkom! Als je whisky en fruit een beetje onder de knie hebt, vergeet je graag de moonshine recepten, vaak te veel suiker waardoor je een minder puur eindresultaat krijgt. Dat verschil proef je wel.
Welkom Wolfke,
Zoals al aangegeven is de serie moonshiners met een zak strooizout te nemen 😉 , er staat op dit forum meer als genoeg informatie om mee te starten, al een idee van welke ketel je wilt gaan gebruiken?
Welkom op forum .
Ik zie dat je nog aan begin bent en aan inlezen.
Er is een grote hoeveelheid informatie hier te vinden.
Keuze ketel is inderdaad een van de dingen die belangrijk is voor een goed eind product.
Voor neutraal is inderdaad een T500 een handig hobby ding.
Je kunt wel een brandy of whiskey in de verte met een T500 benaderen maar voor whiskey of brandy zal je er een 2e apparaat naast nodig hebben.