Ik stel mezelf (opnieuw) even voor : Walt uit België. Ik had me in 2016 al even voorgesteld maar door omstandigheden dit forum uit het oog verloren. Ik hou me al zo'n 15 jaar bezig met bier brouwen en heb me een paar jaar geleden een still aangeschaft. In de eerste plaats om restanten bier mee af te stoken tot ik las (en ervaarde) dat je bier eigenlijk niet goed kan destilleren.
Sinds een paar maanden heb ik weer de stiel opgepakt tesamen met mijn zoon en meteen wat nieuwe spulletjes besteld om mijn bestaande still (zo'n chinese met een football ) wat te verbeteren. Het is nu wachten op de levering maar de peated malt, maisvlokken en roggemout liggen klaar 🙂
Welkom Walt,
gerstemout, mais en Rogge daar moet je voor bij Robbert zijn. De expert van deze ingrediënten.
Advies, kijk ook even de filmpjes van Robbert voor het maken van whisky.
alvast proost 🥃!
Bedankt Robbert, ik probeer me niet meteen vast te pinnen op 1 soort alcohol. Een vodka, gin of rum gaat er ook in 😀
Ik heb ook een grote tuin met een paar fikse fruitbomen waar ik ook wat mee wil gaan doen. Onder andere een heel grote kerselaar waar ik elk jaar een overvloedige oogst van heb. Laat ik dat maar eens vergisten en afstoken 🙂
Wat de whiskey betreft, ik begin daarmee omdat ik veel ervaring heb met het maken van wort. Die ervaring wil ik gebruiken om een mooie wash te maken en een fijne spirit ermee te stoken. Op het programma staan een Bourbon-achtige en een peated whiskey. Ik heb hier ook nog wat mouten liggen van het bier brouwen waar ik wat mee wil experimenteren om hun smaakinvloed op een destillaat te testen.
Na whiskey staat er rum op het programma maar naar wat ik hier en daar lees is dat nog zo simpel niet.
Dat kan ik me inbeelden, andersom geldt ook. Ooit eens een bier gemaakt met bijna enkel whiskeymout. Had een heel interessante smaak. Ergens tussen verkoold rubber en een verbrande koppeling van je auto. Ik kan me goed inbeelden dat het ook voor whisky opgaat.
Ik ga eens beginnen met je filmpjes te bekijken. Waar kan ik die vinden?
Nog een vraagje : ik krijg nu telkens e-mails binnen van elk antwoord. Kan ik dat ergens afzetten?
Wees welkom Walt.
Als semi-professioneel American Football scheidsrechter vraag ik me wel af wat ik me bij een destilleerketel met football voor moet stellen😁...
Het eerste idee dat ik had was een rugby bal 😉 (meer een fan van) maar jammer genoeg kan je dat nergens op TV deftig volgen, Football ook niet 🙁
Maar om je een beeld te geven (het wijst zichzelf wel uit) :