Ik ga proberen er iets van te begrijpen , ik heb me namelijk nog nooit bezig gehouden met een forum, ik wil Whisky gaan maken en vooralsnog uit suiker , water , en gist maar heb nog veel vraagtekens !
Whisky maak je uit granen en mout. Uit suiker kan je neutrale alcohol stoken. Makkelijkst is 6 kg suiker oplossen in 15 liter water en een zakje turbogist er bij. Na enkele dagen kan je gaan stoken. De kwaliteit is niet om naar huis te schrijven en vermijdt zeker hogere suikergehaltes 9sommigen gaan tot 8 kg per 25 liter. Bijna iedereen start op deze manier, lekker simpel.
Zelf hou ik het tegenwoordig op FFW, de Fast Fermenting Vodka methode. Vind je video's van op youtube ed.
Voor whisky heb je mout nodig en evt graan of vlokken. Da's een heel ander procedé waarover je hier op het forum massa's info vind. Robbert heft daar zelfs leerrijke video's over gemaakt en online geplaatst. Keuze van basisproducten en gisten, in combinatie met de juiste ketel, is bepalend voor het smaakprofiel wat je wilt bereiken. Het is een hobby, dus proberen en experimenteren blijft de boodschap.
Bedankt voor de reacties , ik ga de volgende stook proberen met de moutextract , zeker omdat ik er nog weinig van weet lijkt me dit een goed vervolg.
Gebruik je verstand, het eenvoudigste is om een aroma te gebruiken, als deze bevalt prima, zoniet ga expirimenteren (lol)