Meldingen
Alles wissen

Hallo, ik ben Sjaak


Berichten: 2
Topic starter
(@sjakio)
New Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Hallo, ik ben Sjaak beginnende stoker,en ik heb sind december een t 500 met alambiek. Ik ben begonnen omdat ik van iemand een zelfgestookte whisky kreeg die best goed gelukt was, en toen dacht ik dat wel ik ook proberen. Goedkope t 500 gescoord op Marktplaats, en ben in januari begonnen met suikerwash met turbogist. Ging wel aardig goed, maar volgens mij kan dat ook weinig mis gaan. Nu met klaar met de 2e stook en dat is odins roggebrood whisky. En eerlijk gezegd, hij was vandaag klaar, en smaakte nu al best goed... Nu nog even laten staan met snippers, en geduld hebben. Rustig aan begonnen dus. Mijn volgende project wil ik wel met mout maken. Zal wel wat moeilijker zijn, maar al wel heel wat informatie gezien hier. Ik woon op de Noord West Veluwe, en mochten er hier nog wat mensen uit die buurt op dit forum zitten.? Ik zou graag eens komen kijken en wat ervaring opdoen.

Groetjes Sjaak

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
8 reacties
7 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 307

@sjakio kijk hier ook eens.

 

( de maker heeft pas oorkonde gekregen bij een wedstrijd )

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1830

@sjakio welkom, als beginnende stoker ben je hier op het forum aan het juiste adres. Er zijn al heel wat beginners op weg geholpen die daarna ook weer kennis delen. Ja een Turbogist komt altijd wel opgang en je mag zelf bepalen of de smaak en werkwijze je bevallen.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 408

@sjakio welkom en  veel lees plezier

Beantwoorden
(@sjakio)
Deelgenomen: 1 maand geleden

New Member
Berichten: 2

@rinus55 
Ja leuk, als je een keer op een zaterdag beslag gaat maken, dan hou i mij aanbevolen

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 408

@sjakio als je in de buurt van leiden woont prima, echter je moet even geduld hebben tot de themperatuur wat hoger is ivm niet binnen mogen vergisten

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9948

@rinus55  misschien te overwegen om fermentis GR 2 gist te gebruiken.deze kan goed omgaan met koudere en temperatuur schommelingen

En breed inzetbaar.

Beantwoorden
(@jeroenhuene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Active Member
Berichten: 15

@sjakio Is nunspeet in de buurt? 
Heb alle benodigheden wel om graan beslag te maken.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3165
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom Sjaak,

 

Met mout en graan werken blijf ik persoonlijk het leukste vinden, het is wat meer werk maar wel de moeite waard qua eindproduct. Mocht je eerder nog een oefenrondje willen doen vooraf aan het maischen (brouwen) dan kun je nog moutextract, wel de versies zonder hop, gebruiken, dat is makkelijker maar wel een stuk duurder.

 

Verder gebruik ten minste 20% diastatisch mout, deze levert de enzymen om de beoogde omzettingen te realiseren, denk hierbij aan destilleer / pils / vienna / pale ale / whisky (let wel meestal geturfd) mout. Lees je in over jodiumproef, p.H., S.G.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?