Meldingen
Alles wissen

Hallo, wij zijn de Stookcie!!😍


Berichten: 1
Topic starter
(@stookcie)
New Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Hallo allemaal, wij zijn de Stookcie!

Wij zijn Jarko & Minke en wij houden heel erg van limoncello en wij zijn (nog) leken in de stookindustrie, maar zijn zeer ambitieus en hopen ons doel van meesterstoker gauw te bereiken. Als ons eerste uitdagende stookavontuur besloten wij limoncello te gaan brouwen. Helaas hadden wij niet de beschikking tot professionele stookapparatuur. Desondanks hebben we hier op provisorische manier toch een oplossing voor gevonden, dus bij deze ons recept voor onze medestookenthousiastelingen. 

Ingrediënten

 1. 10 citroenen
 2. 150g suiker
 3. water
 4. 0,75 cL absolut vodka (of een andere vodka (uiteraard wel van kwaliteit))

Benodigdheden

 1. waterkoker
 2. 2 flessen
 3. lepel
 4. mesje 
 5. ledlampen met golflengte 530 nanometer

Stappenplan

 1. Schil de citroenen en bewaar de schillen. 
 2. Breng water aan de kook in de waterkoker en voeg hier rustig gietend suiker aan toe.
 3. Roer vervolgens tot je een opgeloste suspensie bereikt. 
 4. Verdeel de vodka over de beschikbare flessen.
 5. Voeg de suspensie van suiker en water toe aan de eerder met vodka gevulde containers.
 6. Wacht tot bovenstaand mengsel afgekoeld is tot een temperatuur van rond de 30 graden Celsius, en verdeel vervolgens de citroenschillen over de containers.
 7. Draai vervolgens de dop op de flessen, en schud flink, terwijl de fles met groen sfeerllicht wordt bestraald. Dit zorgt voor een hogere capillariteit, en een dieper smaakprofiel.
 8. Nu is jouw eigengemaakte limoncello klaar, en kun jij genieten!

Foto:

<a title="Limoncello in fles met sfeerverlichting" href=" Verwijderde link " target="_blank" rel="noopener"> Verwijderde link  

P.S. We plannen ook nog een fietsreis naar de Abbaye Notre-Dame de la Paix, voor Chimay bier. Heeft iemand hier ervaring mee? 

Beantwoorden
3 reacties
McCorner
Berichten: 476
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom op het forum! Wat je recept betreft, buiten het werken met leds, heb ik mijn twijfels, vooral over "flink schudden en dan is het klaar". Kijk eens naar dit recept.

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@mccorner het manipuleren / verouderen/ rijpen van dranken met u v  , i r , led , röntgen of andere licht of straling ,warmte is al oud en het werkt redelijk goed. Heeft zeker invloed .

B.v. Whiskey opslaan onder blacklight  wordt veelvuldig toegepast en vodka bestraling met röntgenstraling is ook niet vreemd . Warmte en koude wisselen of soms werken met een sous vide is in de hobby wereld ook vaak toegepast. 

Ja het werkt ! Voor de leek ! helaas is het wel zo dat met een beetje smaak ontwikkeling proef je meteen het verschil dat het niet gewoon de tijd heeft gekregen om te rijpen maar is gemanipuleerd.

Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 476

@robbert Ik weet het Robbert, vandaar ook mijn opmerking "buiten het werken met leds". Mijn twijfels zaten in "even schudden en dan is het klaar"😊

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?