Meldingen
Alles wissen

Hoi


stookje
Berichten: 27
Registered
Topic starter
(@stookje)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Hoi allemaal, ben helemaal newbie, heb mijzelf op een 2.5 l Alquitara keteltje getrakteerd en heb een emmertje met 12.5 liter druivensap aan het gisten gezet. Ik kon er niet op wachten, en heb gisteren om het uit te proberen eerst een glas azijn verstookt, de boel goed afgespoeld en daarna 1.5 liter slobberwijn opgestookt, deze was op het hoogtepunt zo'n 68% maar ben doorgegaan tot ik 20 cl van 54% overhield. Een beetje bubblegum smaakje, maar het was ook geen topwijn. Ik heb een aantal kruiden toegevoegd om het een beetje smaak te geven. Als de druiven zijn uitgebubbeld zal het even tijd kosten om het allemaal op te stoken. Heb er wel 4 uur over gedaan met die 1.5 liter wijn, misschien was 92 graden erg conservatief maar wilde het niet laten koken. Volgende in het vergistingsvat is cider, hiervan wil ik een klein beetje tot cider bottelen en de rest ook opstoken tot brandy. Daarna een melasse rum proberen, en uiteindelijk wil ik whisky leren maken, maar daar heb ik nu de kennis en de spullen nog niet voor. Heb al veel opgestoken (opgestookt?) van dit forum, en zal hier ook mijn resultaten delen. 

Beantwoorden
3 reacties
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1099

@stookje, welkom. Je ben al lekker bezig en nog veel plannen ook maar neem kleine stapjes bedenk eerst wat wil je maken maak daarbij een goede stookwijn als dat gelukt is  probeer je deze op een goede manier te stoken daarna kan je altijd nog kijken hoe je dit op smaak maak of veroudert stapje voor stapje (wat een lang zin moeten daar nog punten en komma's in 🙄 )

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 1970
Registered
(@alchemist)
Nobel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Welkom Stookje,

 

Genoeg op de planning, Whisky vragen kan ik wel mee helpen.

 

Betreffende de snelheid van destilleren, zorg dat de uitstroom tussen druppels en een straaltje in blijft, op die manier volgt alles redelijkerwijs wat het moet doen en ben je wat sneller klaar 😉 

 

Beantwoorden
Notna
Berichten: 232
Registered
(@notna)
Actief Lid
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Welkom op het forum Stookje, je hebt inderdaad plannen genoeg, maar doe zo als Rumo al schrijft alles stap voor stap.

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?