Hallo, mijn naam is Bart, ben hier vroeger al eens een meelezend lid geweest maar nooit echt gepost,
Weinig tijd gehad, vader overleden en geen zin gehad om nog iets te brouwen, nu vorig jaar dan toch mijn ketel (alquitara ketel van 60l) boven gehaald, en oude wijn van een vriend van paps afgestookt, ik had ongeveer 30l kersen wijn die stond er al 6j🙈, 2 flessen perensnapps die een verbrande smaak had erbij gedaan en echt de middenmoot behouden, als voorloop 30 cl weg gegooid en gestopt bij 28% alcohol.
Eindproduct was 48% aangelengd met water tot 42% heel zachte en fijne smaak smaak, maar toch noch goed sterk 😊
Nu ben ik op vakantie in Oekraïne, ben hier naar een winkel geweest waar ze ketels en kolommen verkopen en ja het kriebelt om een ketel te kopen die elektrisch werkt,, gewoon al voor het feit dat je de temperatuur beter kunt controleren
Hi Bartolomeus,
Hier ook iemand die helemaal voorstander is van gas (in flessen) Alleen voordelen zoals eerder hier gemeld.
Perfect en snel regelbaar, Heel geschikt om super langzaam (of snel) te stoken, nooit oblemen met verwarmingselement dat aanbrand, veel goedkoper en veiliger.
Ook ik heb eens geprobeerd om een 50l vat heel oude kriekenwijn te distilleren. Een vriendendienst. Hij had dat vat al 10 jaar liggen. Het stooksel is nooit goed gekomen en had een lichte aceton geur. Niet weg te krijgen, driemaal gedistilleerd, gefilterd met kool, lange kolom gebruikt : kortom altijd rotzooi gebleven.
Les geleerd en ik stook nu niets meer dat meer dan 6 maand heeft liggen gisten. Maar .... blij dat het bij jou gelukt is.
Plaats je eens fotos van ketels die in Oekraine te koop zijn ? zijn het artisanaal geslagen koperen ketels zoals in Roemenie ?