Meldingen
Alles wissen

Keientrekker


Berichten: 2
Topic starter
(@marcelo)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Na een aantal jaar geleden de pruimenoogst van mijn ex schoonouders omgezet te hebben in 50 liter eau de vie samen met de franse buurman van 80 jaar , had mijn perzikboom een goede oogst dit jaar, dus maar een Alquitara 5 liter aangeschaft om thuis te hobbyen en klein te beginnen.

Het keteltje staat as we speak de stookwijn om te zetten in alcohol en uiteindelijk wil ik er een perziklikeur van gaan maken. Ik ga denk ik gebruik maken van het recept van Robbert voor zijn abrikozenlikeur maar ga de abrikozen vervangen voor gedroogde perziken. Ik hoop hier veel te leren en zo af en toe mijn bijdrage te leveren.

 

 


Beantwoorden
5 reacties
4 Reacties
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 677

@marcelo welkom en veel lees plezier


Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2146

@marcelo Welkom. Een alquitara is een goede keus om een likeurtje te maken en 5 liter is ook prima als je voldoende fruit enzo heb. Zelf gebruik ik een 2,5 liter om wat te experimenteren. Van zo'n ketel kan je jaren plezier hebben.


Beantwoorden
(@jaap-van-ganswijk)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@marcelo Wat hebben jullie toch met sterke drank? Ik brouw gewoon wijn met een percentage van zeg 13% en wanneer ik dronkener wil worden drink ik gewoon meer ervan. Krijg je ook geen kater door vochttekort zoals soms bij sterke drank!


Beantwoorden
(@jaap-van-ganswijk)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@marcelo Waarom zou je gedroogde vruchten gebruiken als uitgangsmateriaal? Het drogen heeft moeite gekost en dan moet je ze weer weken in vocht. Lijkt me nogal onzinnig tenzij ze erg goedkoop zijn ofzo. Misschien moet je je eens verdiepen in de spaetlese- en ijswijnen (hochgewachs) uit Duitsland. Daar laten ze de druiven heel lang aan de struiken tot ze zelfs een beetje verrotten of bevriezen, waardoor het suikergehalte hoger wordt. Erg lekker trouwens die spaetlese wijnen. Ze verkochten ze een tijdje in de Aldi!


Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2882
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom hier en veel plezier 


Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?