Een tijd geleden (lees 2 a 3 jaar terug) heb ik me aangemeld op het forum. Maar ben vergeten met wel email-adres en welke gebruikersnaam dus kan mijn oude account niet meer openen.
Overnieuw dus maar...
Ik ben in het bezit van een heel stel fruitbomen (appels, peren, pruimen) en ook een aantal druivenstruiken. Na eerst jaren wijn te hebben gemaakt ben ik een aantal jaar geleden begonnen met dit te stoken.
Dat bevalt me erg goed, leuk om te doen en leuk om te experimenteren.
Ik stook met een koperen alambiek en heb een week of 2 geleden een alquitara op de kop getikt. Daar ga ook een hoop plezier mee hebben denk ik.
Wat ik me maar blijf afvragen, is waarom jullie stoken. Je hebt een drank van zeg 12% die lekker is en dan gaan jullie het alcoholpercentage ophogen naar zeg 80% om het daarna door verdunning weer omlaag te brengen naar zeg 40%. Drink gewoon dat spul van 12% en wanneer je dronkener wilt worden, drink wat meer. Ik heb nooit een hoofdpijn-kater van mijn eigen spul, zoals wel in mijn studententijd... En ja ik heb ook gestookt, maar meer als wetenschappelijk experiment. Ik liet het eerst mijn vader proeven, maar die leeft nu niet meer...
Wat ik me maar blijf afvragen, is waarom jullie stoken. Je hebt een drank van zeg 12% die lekker is en dan gaan jullie het alcoholpercentage ophogen naar zeg 80% om het daarna door verdunning weer omlaag te brengen naar zeg 40%.
Waarom stoken?
Ik kan niet voor anderen spreken maar als ik naar mezelf kijk: ik vind het gewoon erg leuk om te doen.
Even jouw redenatie volgend: appels zijn lekker (dus de 12% drank) dus waarom zou ik er appelmoes of appeltaart oid van maken.
En het ligt ook iets anders dan wat je hier boven zegt. Tussen het ophogen naar 80% en dan weer naar 40% brengen zitten, in elk geval in mijn geval, nog een paar stappen. Om te beginnen zeker 2 jaar op hout rijpen. De 12% wijn is dan "cognac" geworden. Wat toch een heel ander drankje is.
Drink gewoon dat spul van 12% en wanneer je dronkener wilt worden, drink wat meer
Tja... Net als met appeltaart waar ik een stukje van eet omdat ik het lekker vind, drink ik ook 1 glaasje van de 40% omdat ik het lekker vind. Net als jij je afvraagt waarom mensen stoken vraag ik me af waarom mensen kennelijk drinken om dronken te worden.