Meldingen
Alles wissen

maboc


Berichten: 233
Topic starter
(@maboc)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goedemiddag allen,

In deze post stelde ik me +/- 8 jaar geleden voor.

Tijdje actief geweest (zowel op dit forum als in 't echie met een ketel).

Na verloop van tijd liep het enthousiasme toch wat terug. Uiteindelijk de ketel weer verkocht. Nouja...dan wordt de animo om actief op het forum te blijven ook wat minder.

ย 

Nu een aantal jaar later begint het bloed toch weer te kruipen.

Veel eenvoudiger dan mijn stook-methode van toen wordt 't niet.

1 - suiker oplossen in water

2 - vergisten met turbo gist

3 - 1 (hooguit 2) keer destilleren

4 - Marceren (drop/frambozen/citrus/...)

5 - Afmengen met suiker en water

ย 

Heerlijke drankjes. Toen ik eenmaal doorhad hoe "makkelijk" dit proces was verloor ik wat van mijn interesse.

ย 

Nu wil (het is nog duidelijk ideeen stadium) me meer toeleggen op (bv.) jenever stoken. Daarnaast wil ik veel meer theoretische kennis van alle stappen hebben (mouten/schroten/maischen/gisten/destillatie). Gewoon ...omdat ik het interessant vind.

Vooral ook het expirimenteren met verschillende mouten/granen en gisten lijkt me super leuk. Van huis uit ben ik een techneut, dus dit keer wil ik me toch echt wat meer houden aan "meten is weten"

ย 

Kortom...voorlopig nog niet weer aan de ketel...maar het zou mij niet verbazen als ik over een half jaartje weer in het stookbedrijf actief ben ๐Ÿ™‚

ย 

ย 

Cheersย 

ย 

ย 

Beantwoorden
2 reacties
2 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2129

@maboc welkom terug. ja, alcohol kruipt waar het niet gaan kan 😆 Ik snap dat als je zomaar met een beetje suiker en turbo gist wat doet de interesse snel weg vloeit. En nog maar niet te spreken over de kwaliteit die beter zou kunnen. Maar leuk dat je er dit keer wat dieper op in wil gaan en het forum weer gevonden heb.

Beantwoorden
(@maboc)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 233

@rumo Tnx mate.

Yes we gaan 't zien. In de tussen liggende jaren weer veel over mijzelf geleerd ๐Ÿ™‚ ... dus ik beloof mezelf nog maar niet te veel. Alleen al het lezen over de (bio)chemische processen in mouten/maischen/gisten maakt 't interessant ๐Ÿ™‚

Voorlopig zal ik hier denk ik vooral veel lezen, en wat minder toevoegen. Mocht het zover komen dat ik echt weer ga stoken, dan komen de posts ook wel weer ๐Ÿ™‚

Beantwoorden
Deel:

ยฉ2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?