Meldingen
Alles wissen

medemaker


medemaker
Berichten: 25
Topic starter
(@medemaker)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo allemaal

medemaker, 30 jaar oud en ondertussen al 10 jaar in de hobby.

Al heel wat whisky afgestookt in het oude 15L boilertje, sinds een jaartje of 2 een T500 met reflux kolom voor neutraal aangeschaft.

En wil nu mijn horizon gaan verbreden en voor het eerst een rum te maken, buccaneer bobs rum maar dan met wat minder suiker toegevoegd.

 

Ook ben ik nog op zoek naar een 30-50L boiler voor wat sneller door de eerste stook te komen. Dus mocht je er eentje hebben of iemand kennen. Ik houd mij aanbevolen 😉 

 

Grt

Beantwoorden
14 reacties
6 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@medemaker Welko Medemaker, ik ben wel benieuwd naar de Whiskies die je gemaakt hebt.

Beantwoorden
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

@alchemist Het meeste is gemaakt van de "heavy" chateau whiskymout. Maar ook een paar van allerlei restjes mout van het bier brouwen.  De oudste hebben 5 jaar op eikenhout gelegen.

Lijkt me leuk om ze eens te laten proeven aan mijn collega stokers 

Beantwoorden
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

@alchemist leuk onderschrift trouwens 😆 

 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@medemaker Die heb ik ook veel gebruikt ja, ik heb t nu gevonden in de Crisp Scottish Heavy Peat van 50 PPM. Dat laat een duidelijke rooksmaak achter na het destilleren en rijpen.

 

5 jaar op hout? Is dat geen houtessence geworden onderhand? 

Beantwoorden
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

@alchemist Wouw, ik was al zo lang op zoek naar een zwaarder geturfde mout. Thnx!

Die 5 jaar was natuurlijk maar op een heel klein beetje hout. Eigenlijk was het de bedoeling om hem 3 jaar te laten rijpen, maar toen kwam er een verhuizing tussen en was ik m eigenlijk vergeten. Maar hij is goed op smaak 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@medemaker Ik heb ook even moeten zoeken, kunt m hier bestellen. Dat is goed om te horen, ik heb een aantal keer wat spul van hobbyisten geproefd wat erg lang in een 3 liter vaatje had gezeten, dan wordt de houtsmaak erg overheersend.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom. En je maakt ook mede?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

@baukrrhh Ja zo ben ik begonnen, weinig spullen voor nodig 😉 . Maar de laatste jaren brouw ik liever een lekker biertje. Lekker hoppige IPA's vooral 🍻

Beantwoorden
Notna
Berichten: 345
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom op het forum medemaker. Een of meerdere foto's van je ketels worden zeer op prijs gesteld. En natuurlijk wens ik je veel stook en leesplezier.

Beantwoorden
2 Reacties
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

@notna

1625398761-potstill-foto-1.jpg
Beantwoorden
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

De PTFE tape zit erom omdat hij af en toe wat koelwater lekte. Maar sinds de aanschaf van de t500 gebruik ik deze eigenlijk niet meer

1625398958-cm-foto1.jpg
Beantwoorden
Theresa
Berichten: 310
(@theresa)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom op dit leuke forum medemaker .

Hier thus maken wij ook mede van honing uit eigen kasten .
Ik brukte zelf ook eenT500 keteltje maar ik ben ook overgestapt op helemaal koper. Ondanks dat mijn t500 al enorm verbeterd was na verbouwen.

Ook voor het eerst vorige week op mijn nieuwen keteltje rum gestookt. Erg tevree. 

Ik sprak een kunde van mij paar dagen weerom , Robbert ook op forum , die zei dat hij rustiger aan moest doen en zijn 50 en 30 liter ketels naar alt ijzer zou brengen omdat ook alt koper veel opbrengt.

Neem even contact met hem op .

Hij zou ook jou goed kunnen adviseren voor rum maken op oude traditionele weg .

groetjes ,Theresa 

 

 

Beantwoorden
2 Reacties
medemaker
(@medemaker)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 25

@theresa Bedankt voor de tips Theresa 👍

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@theresa de 30 liter is reeds weg . De 50 liter gebruik ik voor mijn laatste ketel die nu nog staat te vergisten dan gaat de 50 liter weg . En de grote gistton zijn inmiddels op de stortplaats terecht gekomen .

Er staat nog een 25 liter rvs ketel ook die gaat de deur uit .

Alle opzetstukken , koppelstukken , whiskey kop  ,kolom delen gaan niet weg . Die gaan opzolder . 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?