Hallo allemaal,
30 jaar geleden ben ik na een studie scheikunde (HLO) gestart op de hotelschool, waar ik na drie jaar mijn slijtersdiploma en drankenkennis behaalde. In de jaren daarna heb ik als sommelier, barman, garde manger-kok en maître d'hôtel (bedrijfsleider) gewerkt in verschillende landen. Inmiddels ben ik al bijna 28 jaar gelukkig getrouwd met een Française uit de Calvadosstreek. Daar heb ik niet alleen veel ambachtelijke calva van dichtbij zien stoken, maar ook mogen genieten van de indrukwekkende wijnen/ Calvas en eau de vies uit de diepe, volle kelders van de schoonfamilie.
Tijdens mijn studie en werk in de horeca ben ik voor de fun én de kennis begonnen met het maken van wijn en distillaten, met ooit de droom om een ambachtelijke distilleerderij of wijngoed te starten. Na een overstap van de horeca naar de IT, omdat dit beter paste bij mijn privésituatie (koters en zo), raakte die hobby een tijd op de achtergrond. Drie jaar geleden heb ik de draad weer opgepakt. Met een kleine T500, een kolom en een alembic stook ik sindsdien regelmatig mijn eigen brouwsels. Vandaag weer Gin op het programma.
Dankzij de vele adviezen en verhalen op dit forum heb ik de afgelopen 3 jaar meer geleerd dan in de 25 jaar daarvoor. Nu ik bijna wekelijks experimenteer met mijn oude hobby en dagelijks het forum lees, vond ik het tijd om mezelf voor te stellen en ook iets terug te geven. Wie weet maak ik die oude droom ooit nog waar; ik ben tenslotte pas 55 jaar!
Groeten, Stephen