Hallo forum leden,
Als nieuwe Corona-hobby wil ik lekkere borreltjes maken. Ik heb inmiddels de eerste gisting klaar dus zou ik ongeveer 20 liter moeten hebben van 20%. Geklaard met carbon en is nu mooi helder. Baby steps...
En nu? Ik heb een ketel maar die meet alleen de temperatuur van de stoom. Ik ben eerst met water aan het proberen. Mede om het systeem te reinigen. Er condenseert wel iets maar dit is minder dan mijn dagelijkse consumptiebehoefte...Hoe nu verder? Mag ik een keer met iemand meekijken en of wil iemand me op weg helpen?
met dorstige groet,
Erik van Pomeren
Hoi Erik, wees welkom.
Ik hoop dat je nog wel genoeg drank in huis hebt, want voor je dit kan drinken heb je bij de AA al een fiche verdiend hoor 🙂 !
Maar ik zou gewoon gaan stoken, vol vermogen en als het gaat druppelen het vermogen wat terugschroeven.
Geen idee waar je woont, en of iemand in deze Corona tijd genegen is iemand een keertje mee te laten kijken .
Zoals Stephan zegt: doe de ketel halfvol en ga stevig stoken. De thermometer heb je niet echt nodig: ik gebruik hem eigenlijk alleen om een idee te krijgen over de vordering, maar dan moet je al een paar keer gestookt hebben.
Je moet wel zorgen dat je koeler niet overvoerd raakt: als er damp uit de koeler komt, gelijk het vuur temperen.
Als je een snuitje opzet en je voorpootjes wast (alcohol heb ik klaar staan!) kun je wel een keer komen kijken. Ik woon in Wageningen. Op dit moment heb ik niks staan, maar ik kan natuurlijk ook een keer voor de show stoken.
Welkom Erik,
Exact wat Kees22 schrijft doen. Vol vermogen, zodra het uit je koeling gaat druppelen gelijk lager zetten. Succes, maar geloof dat het wel goed komt.
fotootje van je opstelling is altijd leuk 😉.
Hoi Janus, dan ben je al verder met je ketel dan mij, m8jn boilers om te bouwen staan b8jna te verstoffen 🤣 succes met je stook ik ben benieuwd.