Meldingen
Alles wissen

Nieuw lid en direct al wat vragen


Berichten: 2
Topic starter
(@daniel)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Beste stokers, ik heb 10 dagen terug een suiker mash gemaakt met de turbogist. nu is hij nog steeds niet uitgeborreld. komt dit wel goed? in deze forum lees ik dat het ongeveer een week duurt dat het gisten klaar is. Kan dit ook met temperatuur te maken hebben? in mijn hobbyruimte was het de afgelopen dagen maar 5/7 graden Celsius. ik heb nu de kachel aangezet zodat het rond de 16 graden is.

Moet ik gewoon geduld hebben of kan ik beter opnieuw beginnen. gr Daniël

Beantwoorden
6 reacties
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@daniel Welkom,

 

Gist valt stil bij een te lage temperatuur dus dat is zeker aan de hand in jouw geval. Zet het wat warmer en heb geduld.

Beantwoorden
(@hasselaar)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@alchemist chef gij hier al wsl, wa doen al die codes waar 11pt bij staat, ik echt beginneling , wel al 53jaar, lijkt me buiten alles zelf koken ook ...

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@hasselaar De 11pt en dergelijke die je ziet bij het maken van een bericht is om de opmaak van de tekst aan te passen. Het wordt door de meesten weinig gebruikt en je kunt gewoon typen, ik zie dat je de beantwoorden knop gevonden hebt dus het zal vast goed komen 👍

Beantwoorden
(@hasselaar)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 9

@daniel hoi daniel , ik heb t500 coperdome aangeschaft en doe nog niks , heb ook zo turbogist erbij gekocht, wij zijn dus bluekes , ik wacht tot in mn garage 12 graden word, kunt ge suikerwaish binnen laten gisten zonder geur , citroenzuur heb ik al , 2gr/kg suiker

Beantwoorden
Lambik
Berichten: 197
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo Daniël, welkom.

op het zakje van de gist staat vaak de vergistingstemperatuur. 5/7 graden of 16 graden is te koud. Bij een te koude temperatuur valt de vergisting stil, stopt of gaat dood. Gemiddelde temperatuur zit vaak tussen de 18 en 26 graden, maar is gist en merk afhankelijk. 

Ik gebruik in de winter een brew belt https://www.stookwinkel.nl/product/west-kin-look-warmteriem-brewbelt-voor-gistemmer/

Groetjes Lambik 

Beantwoorden
Berichten: 9
(@hasselaar)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Al deze codes , wa bedoeld dit ? 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?