Hallo allemaal,
Ik lees met jullie me als gebruiker “Twisted”. Iedereen bedankt voor de ideeën die ik eerder al heb opgedaan op het forum.
Ik heb inmiddels een soort van beginners set van Vevor aangeschaft en een mash gemaakt van 22Ltr water, 5 KG suiker en 5 KG gebroken mais. Ik heb het zetmeel in de mais middels een enzym omgezet naar suikers. Ik heb turbo gist 48 gebruikt om te vergisten.
Vraag 1: doen jullie voor het stoken je mash doorroeren? Ik heb het nu niet gedaan.
Vraag 2: Ik zie zowel mensen die het toegevoegde gist door het mengsel roeren als mensen die zeggen dat het er op moet en dan verder laten rusten. Geen idee wat de juiste is, ik heb het laten staan.
Vraag 3: Verder ben ik niet heel erg enthousiast over de smaak. Is die aan te passen door te mengen met bijvoorbeeld suikerwater als je de alcohol naar een drinkbaar niveau verdunt?
Laatste vraag: Kan ik bijvoorbeeld een deel kaneel suiker mee vergisten voor een extra smaakje?
Ben aan het stoken “as we speak” en heb nu zo’n 1,3 liter van 80% eruit. Inclusief de voorloop.
Fijn weekend verder!!
Twisted.