Goede avond master stokers.
ik ben Jurgen en woon in Breda. Hobbykok en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Lang gerwijfeld maar uiteindelijk overstag. Vandaag mijn eerste Alambik besteld met wat pakketjes.
ik ben benieuwd wat mijn stookkunsten me gaan brengen.
ik hoop gebruik te mogen maken van jullie kookkunsten.
Branbantse groet,
Jukky
welkom mede bredanaar , er valt hier veel te leren , een erg leerzaam en behulpzaam forum hier
Ben beniewd hou mijn eerste ervaring zal gaan zijn 🍹
Welkom Jukky, en ik wens je veel lees en stookplezier.
Ik ben begonnen hoor. 9 kg suiker op 18 liter water…. + een zakje turbo extreme…
ben benieuwd of ik er feeling voor heb!
Dank voor de tps.
als begennend stoker moet je van je fouten leren.
voorlopig bubbelt het nog.
ik ga het gewoon proberen tenslotte is weggooien ook zonde.
i’ll keep you posted…
Ik denk dat mijn onzekerheid de overhand had. Heb het weggedaan en ben opnieuw begonnen. De volgende x zal ik eerst om raad vragen.
dank voor jullie reacties.
geen dank, ben zelf ook pas bezig en vraag zoveel:) veel te leren en te proberen en soms mislukt het en soms ben je heel blij er mee
Vsnsvond even getest. Gewoon met plst water. Wanneer bereik je een bepaalde temp in de vloeistof. Wat is je temp van je ‘stoom, . Wat doet je koelwater. Nieuwsgierige vragen van een delende beginner.
ook heb ik 25 liter stookwijn van boven de 10%. Ben vast geen etappe winnaar maar voorlopig ben ik er blij mee. Technirkje werkt. Alles gemarkeerd. Als morgen de oogjes open gasn beginnen met een eerste start.
wish me luch!
commentaar (positief en negatief hoor ik graag.
Happy weekend!
De eerste 10 liter stookwijn zit er bijna op. Ik haal er 1,2 liter alcohol uit aflopend van 70 naar 50%. Straks de volgende 10 liter. Je moet wel geduld hebben. Ik had een straaltje alcohol verwacht maar het zijn druppels. Ik denk 100 per minuut ofzo.