Meldingen
Alles wissen

Nieuwe hobbyist


Berichten: 19
Topic starter
(@bas-l)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben Bas, 40 jaar en dol op gedistilleerd spul, ik lees nu al een tijdje mee op het forum waarvan ik al veel geleerd heb, inmiddels heb ik mijn eigen keteltje (alambiek) en vandaag voor het eerst als test 4 flessen rode wijn gestookt, resultaat: 500ml distillaat van 50% waarvan ik de voorloop heb weggegooid, dat was duidelijk te ruiken.

Heb doorgestookt totdat er nog 30% uitkwam en toen begon het minder lekker te ruiken dus dat geproeft en ook weg gegooid. Het resultaat is best te drinken eigenlijk, maargoed dit was een test stookje om er een beetje gevoel bij te krijgen.

Heb nu nog een suikerwash met turbogist en roggebrood/suiker wash met bakkersgist staan te vergisten, ben erg benieuwd wat het word.

Cheers, Bas.

Beantwoorden
13 reacties
5 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@bas-l Welkom Bas, al goed ingelezen en spulletjes in huis, veel plezier met deze hobby.

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@bas-l welkom Bas 

Cheers alvast.

Groet, @ndré

Beantwoorden
(@targa)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 34

@bas-l . Bij mij lukt het suiker stookwijn maken niet zo best en weet niet wat ik verkeerd doe. 4 kg suiker en 10 liter water en Bakkersgist. Heb je veel ervaring mee ?

Beantwoorden
(@bas-l)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 19

@targa Ik doe suikerwash met prestige turbogist en dat gaat prima, een suikerwash bevat te weinig "voeding" voor gewone bakkergist.

Die turbogist zit voeding bij in.

Dus: 

Paar liter water met de 4 kg suiker oplossen, ik laat het even aan de kook komen.

Dan in je gist emmer gooien en aanvullen met koud water tot je op je 10 liter zit, de gist pas toevoegen als je wash onder de 25 graden is.

Op deze manier lukt het bij mij wel.

Groetjes

Beantwoorden
(@bas-l)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 19

@targa Ik zie trouwens dat je veel suiker gebruikt, ipv 4 kg op 10 liter zou ik 2,5 kg op 10 liter doen.

Beantwoorden
Notna
Berichten: 345
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom Bas, en je bent al lekker bezig dus veel stookplezier wens ik je toe.

Beantwoorden
rinus55
Berichten: 410
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

welkom en veel stookplezier

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom veel plezier hier. Hoe groot is je alambiek?

Beantwoorden
3 Reacties
(@bas-l)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 19

@murmillo 5 liter alambiekje, eerst maar eens een beetje oefenen

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1833

@bas-l welkom. Een 5 liter alambiek is een mooi keteltje je ben alleen wat langer bezig om 25l stookwijn te verstoken, maar is wel handig om wat je opgevangen heb nog eens te stoken.

Beantwoorden
(@bas-l)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 19

@rumo hobby mag tijd kosten, ik ga de rest ook zeker 2x overhalen

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 359
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom Bas, Veel plezier gewenst met deze fantastische hobby. Je kan er hier alles over lezen en vragen als je het niet kan vinden.
Er gaat niks boven een zelf gestookte borrel!!!

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 138
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom en veel stook plezier!!!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?